陳同佳去信林鄭稱刑滿赴台自首!

778 回覆
773 Like 27 Dislike
柒婆呢次仲唔仆街
駁唔刀
民你老母
殺人犯黎架
You pass the Law, We start the War

民陣正在為1020星期日既遊行上訴。
如果上訴成功,有不反對通知書當然好。
雖然基本法賦予我地有遊行集會既權利自由,
不過呢個權利自由唔包括行出馬路,造成堵路,阻塞馬路。
所以係無不反對通知書既情況下, 只要遊行中有人行出馬路,黑警已經可以舉旗驅散話我地非法結。

所以,呢度有Plan A 同 Plan B

Plan A
如果最後上訴成功,
1. 希望大家做一次和理非(但帶定基本裝備),行出黎表達自己既聲音,They can’t kill us all !
2. 用人數話比港共同國際社會知,經過呢4個月既抗爭,「沒有暴徒,只有暴政」,「以武抗暴」係得到大家既認同!

Plan B
如果最後上訴唔成功,
1. 願意承受風險既和理非請你企出黎,因為和理非比人告得入既機會真係好細(我唔係講緊黑警拉唔拉你)
2. 勇武既手足就唔駛諗喇,留係九龍區各自開花🌼, 一切策略根據番10.1果日就得!避免遊行時被黑警舉旗迫我地陣地戰。到時和理非果班又未必走得切,我地就局打陣地戰。

岑子杰被人用鐵鎚打到咁,
作為和理非既代表
咁都忍得,屎都食得
1020 齊齊用我地既腳步話比港共知
They can’t kill us all
光復香港,時代革命
寧化飛灰,不作浮塵
有咩必要去信
想政府畀埋機票錢?

自己買張機票飛過去咪得
邊個高人教路保佢一命
小學生嘅對手係一個大粒墨
啱level
戴綠帽係咪真事都未知啦死無對證
條契家佬呢
冇咗佢的話港共仲溫水煮蛙式整死我地,今次林奠利用佢點知令大家醒返
呢位師兄睇嘢咁獨到
大劉出嚟打官司嗰陣唔見你咁講?
我諗佢唔可以用普通人身分撘飛機既
同埋佢要通知台灣接機
加上通知聲政府有咩問題
林鄭撤左未?
佢哋會唔會郁條仆街仔?
其實一早已經咭關佢事
林鄭心諗:你條仆街仔

應該係怕唔比佢出境
所以寫信叫佢唔好搞咁多野
既落到面, 又保到命
柒婆on9
傻啦要政府安排咁都叫比落台階佢咁而家算係政府移交定點?
你出黎同我地抗爭都無咁撚嬲
小英係唔係應該做返D野配合下
政府會唔比佢出境,軟禁佢來通過逃犯修訂條例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞