陳同佳去信林鄭稱刑滿赴台自首!

778 回覆
773 Like 27 Dislike
好撚高招
喺台灣 只要殺人犯顯示出悔意 只係殺左一個人 台灣法官都會認為佢有教化可能 唔判死刑 一年大把呢啲例子
其實佢去得台必死,都幾有勇氣
搵廢死團體 人本 幫手,廿年後 有反悔意 假釋
可以做最強前線 民主之父
清 記唔記得陳同佳一開頭係咪唔肯返台灣自首?
台灣判死刑其實係非常之難
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20191003002032-260402
呢單都冇判死 佢自願返去仲唔係有教化可能?
所以係必生
俾人逼住扮自願引渡
然後林鄭用緊急法改逃犯條例
我唔覺得一個MK仔會咁醒識咁玩以達到自保既效果囉
我都偏向認為係壓力之下的決定居多
否則寫信去林鄭一定唔一般人會諗到既計謀同部署
個問題都仲係有機會死呢
除非已經同台灣傾定唔會死刑
唔係佢係一種唔知自己會唔會死既心情過去
Tui
其實陳同佳自願去自首都好正常,宜家搞到咁大,佢係香港出返嚟唔通日日係屋企唔見人?唔出去?

同埋高調自首,至少佢人身安全暫時仲保障到

唔會吹捧殺人犯
但係林鄭月娥呢條撚樣先係真正要落地獄既仆街
識玩更係去信俾台灣啦

條八婆可能真係做得出
傻啦,佢岀翻嚟仲衰過坐監,返屋企又會連累屋企人,個個香港人都認得佢,點會有佢容身之處,傻嘅都會揀繼續坐監啦
而係判都唔會判 大把殺人犯被法官認為有教化可能 而唔判死刑
台灣嘅死刑會執行嘅話基本上都係牽涉到重大公眾事件 或者係出於政治目的
等間777,習大大要英文殺人滅口
佢唔肯,下屆韓國魚都隊冧佢
醒目仔
唔去台灣 香港隨時俾權勢人士沉落深海
會有律師同佢商量㗎 搞到咁大件事你估冇人同佢傾下一步點做比較好咩
大王都轉到行揸的士啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞