(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡8

1001 回覆
5 Like 18 Dislike
賽璐珞我都覺得值
職人手作都值
Tart我就未進化到
我又講下啦,我戴咗廿幾年眼鏡,第一副係Giorgio Armani ... 一直都係玩牌子,到玩日本celluloid 一共有十幾副,人大左想輕就想玩Ti ... 服役中嘅大約20副。到最近先入人生第一副vintage, 就係同上面巴打買嘅,我只可以講vintage 就唔可以用同一個價值觀去衡量,vintage 嘅價值係原汁原味,係時間洗禮,係揾嘅過程,係無一件少一件嘅感覺。 正如萬幾兩萬入條vintage 501...你點可能用一條新牛嘅價值觀去睇? 不過要入坑又直係有d難嘅
我明白你講乜
嗰種買到真係70年代生產嘅眼鏡
再諗吓佢哋已經停產 年紀大過自己嘅感覺係好正
所以我話自己未進化到
黑金?
Thxx ching ,pm左問佢塊鏡要幾錢,未覆
呢個價仲有無折
好靚咁似教主個副
Phtofusion 藍鏡歐洲做!
金子巴可唔可以post 多d新款
頂唔緊 無得返鄉下
哎呀,早知我都要呢隻啦
人地target customer 係明星同有錢人
加上有自己工房做維修保養
其實眼鏡係咪唔一定買新款?見佢出到828 但好多人都係推介805
呢間名氣同好多款都齊收貴都正常
Bryceland’s都有找佢地做trunk show
Steve Jobs 嗰副牌子係lunor, 冇花紋, 一山鼻拓,簡約d
我嗰副多d details

幾錢? 會變色?
巴打點睇掌系列
係咪算抵玩?
我見佢同poker face crossover有款好似恒眸作T272咁
巴打副金子幾錢,上網睇教主個副要三千幾
抵玩
Celluloid同titanium
輕過恆眸
日本原價免稅¥38000
二千六左右
要賽璐珞不如TVR
一樣款
TVR 真心好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞