(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡8

1001 回覆
5 Like 18 Dislike
簡單講 杯麵都食得飽 咁你願唔願意當正餐食咁解
其實早幾個post都好多野睇既
連登嘅手工眼鏡POST成日都有一堆傻仔走入黎話成本只係十幾蚊,眼鏡撚好ON9之類嘅嘢。見過好幾次之後,見到呢堆人都有少少躁……
講返杯面同正餐……問題可能係好多人根本分唔出杯面同正餐有咩分別。
我成副增永805放落朋友隻手到,叫佢試戴埋,佢都可以講:「屌,同我果副ZOFF有咩分別啊,呢副嘢賣三千幾?」
大把人淘寶架
I mean佢唔會見到太多1000內眼鏡嘅資訊。
我著過ultraboost 都返唔到轉頭
諗番以前300幾元斷碼Adidas 好似貼牌咁
呢個已經唔係食杯面而係食屎
淘寶嘢都敢放上塊面到……
嗰啲大陸妹金絲架
個d油
祝你好運
有冇啲平價少少嘅日本手作牌子好介紹?..
機制都冇乜問題 不過唔太好jins嗰啲價位...
一千頭點睇
係有分別嘅 但同普通眼鏡比個分別唔係大到好跨張咁
戴耐啲可能就會覺
跟本日本手工眼鏡唔係貴在舒適度
淘寶隨便揀一副幾十蚊,戴起上黎一定舒服過戴泰八郎
你講咩tr90?
各位巴打有無配鏡片會去咩地方配?
有無咩有介紹?
上網睇人話去MK啲樓上鋪配
但又唔知個質素點
另外呢兩副都好正咁
https://global.rakuten.com/en/store/more-net/item/or-7139g/
https://global.rakuten.com/en/store/cpoint/item/orgueil-or-7090-celluloid/
Tr 又好acetate又好任何金屬都好啦
我想講唔會貴一倍就戴得舒服一倍
咁啱既
不過貴一倍唔代表好一倍
不過細節位真係日本舒服
一山鼻托
真心要試真

其實明明咁多人講 又伏又咩
點解仲要去試

唯一我諗到係價錢

不如我做樓上鋪價錢等你感受下咩叫貨真價實
用料 手工 實淨
呢啲係我對日本眼鏡嘅感覺
至於值唔值得就真係因人而異
但鏡片我就覺得真係唔應該慳 畢竟係靠佢睇野
質素差容乜易睇壞眼
原來叫一山鼻托
其寶我係想揀副無咁易滑落嚟同埋睇落有啲佬味既
咁樓上鋪不了
夠唔夠佬
試下tvr
一個60年工藝既伯伯
聽講tavat 都多叔叔鍾意
好重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞