(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡8

1001 回覆
5 Like 18 Dislike
我都係比錢果下先問下係咩牌子

我屋企都係得兩副OP
有呀
P8唔係長期有
你臨飛之前再問我
有就keep,冇就調貨
可能兩個牌子名有d似
有人撈亂咗,然後一個傳一個
MATSUDA 擁有近半百年歷史,曾是日本天皇御用的手工眼鏡品牌,最標誌性的是鏡框的精緻壓花,經鐵匠們妙手雕花,精雕細琢,仿如讓眼鏡注入了靈魂,秉承日本傳統精益求精的造工態度,而且925純銀系列都均附有獨特的收藏盒。MATSUDA眼鏡創作不盲於時尚風格,融合日式傳統設計與西方哥德式風情,富有復古和前衛之間的韻味,以手工製作出獨一無二的眼鏡系列。每個系列的眼鏡最少需時2至3周的製作時間,鐵匠不依靠科技,經年累月、俐落而的精湛匠藝,悉心拿捏著力道與動作,經過多達250個手工程序完成,而且對每個細節非常執著,無法挑剔,除了精緻華麗且透徹縝密的雕刻壓花外,還有深藏不露的接縫處理,選用「 純鈦 、 18K金 、 22.5K金 、 925純銀 」等珍貴材料製作,卓越品質值鑑賞。品牌堅持傳統人手製作,卻展現品質與時尚感俱備的設計,深受名人巨星的喜愛如Brad Pitt與Amanda Seyfried等,就連電影《Terminator 2 魔鬼終結者》與《Iron Man 3 鋼鐵人》劇中的角色也佩戴品牌的眼鏡系列。
樓上貼既owden同dita係咪差唔多level?
例如用料/造工
眼鏡成本好平ga
咁無得比
最好親身試

Owden係性價比
Dita係頂級
其實手做眼鏡產量少
你當佢工藝品睇

如果你用物料論 咁勞力士就無價值
石英錶仲準🙈
眼鏡配啱面型 重要過頂級好多
Why not both
Thanks!

到手了,原來呢副野係鈦合金,唔怪得咁輕
蔡司!
好大霧氣
學生哥想搵鈦金框 budget 1000連鏡 有冇得揀 唔想要眉框 同幼框
幫推,我捻難d 掛

我都有批架做到😎
Ching 係咪 旺角Top 我其實黎過一次 怕羞冇相認😂
tg pm ok?
https://t.me/limlimho
有無ching 知 Ironman 戴果幅dita 006 係咪換左鏡片? 006 鏡片實物好深色
藍銀個隻長期斷貨

我上星期買到,但感覺鏡片好深色,諗緊好唔好換過塊鏡片
電影果隻鏡色好似唔係Dita原裝
佢太陽眼鏡嚟㗎嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞