(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡8

1001 回覆
5 Like 18 Dislike
前面?
好奇一問,Dita Union 同 United 黑魂上目話限定200副,不過佢哋到而家都仲有貨返。想知道係冇人買定係係次貨?
我都有🤩
一直都以為車鏡係眼鏡舖啲工場搞,原來都係鏡廠自己工場嚟

點解好似冇咩人討論Crafsis咁嘅係唔入流定係點
冇明星戴咪唔識lor
我想問我副Dita United, 啲金色字好容易甩色。係唔係正常? Thanks
黑魂好易花,一花左就成條痕,好礙眼
原版拉絲打磨無咁易花
我只係用左一日之後攞水洗一洗,之後抹返乾。咁就甩咗色🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
唔係掛
係啊,我噚日攞眼鏡,帶左半日,之後夜晚洗完就咁啦⋯⋯
想問下金子d框點知佢出過d咩色,戴緊個副隻色就連上網睇都難搵到
買得手造眼鏡
真心就唔好用display去諗隻架
因為我試戴果陣 左右兩邊唔平衡
我以為到時係用新框
正常就算display都唔會調校過,同埋佢都會話你知係咪得番display
可能你自己高低耳
呢個可能性大過display框有問題
有心機既眼鏡店反而Display框會調整過,因為眼鏡出廠個吓未必係水平,加上運輸過程會壓到,所以上架之前通常會微調一下
https://www.flickr.com/photos/kaneko-optical/collections

有catalog
但永遠都唔係最update, 新款會遲d先上,所以最好係問我,我最熟
你大汗?
但係我都有試其他鏡框, 無問題
anyway,感謝大家解答, 唯有拎眼鏡果時檢查清楚, 確認自己戴得舒服
有喇有喇,唔該曬巴打,KHH呢隻色好似都少見,睇落好普通,戴左上去先發覺好正最緊要係少同人撞呢隻色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞