勞力士無止境(Rolex/Tudor)討論區20

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
第一次誤中1001唔知有無開錯
留名
開始冇人討論咁既?係咪冇炒得咁熱就係咁架?
根本無野討論

1.邊度有貨?唔洗問啦,得錶佬有
2.邊度唔洗食炒?無
3.邊度排?問黎多餘
4.買賣?fb二手gp
5.人地買到正價,你想要正價,三唔識七為乜幫你?
總結:無野值得討論

呢篇應該放第一頁
想入隻刁black shield係咪直接去ad買就ok?
排緊ad大白橙
有冇同你講預幾耐? 我近排都J緊呢隻
知唔知369 214270有無可能係ad入手
問返上個post尾兩條問題先
全新地通拿而家可以點入手?(新手乜都唔識)
朋友話同款錶鋼帶最保值,請問點解?
跪求指教,好想入手人生第一隻撈
邊隻地通拿先
金鋼未必個個鍾意
2019年款黑面、白面、鋼帶、金鋼都得,最緊要入到手
黑白鋼冇得排
炒價回緊但都仲17左右
金龬地通排多幾間有機會
但真係諗住食炒買龬
不如加多幾萬買全金膠帶
弱弱一問,咁如果買金鋼或者全金膠帶,個價keep唔keep到唔蝕?
金龬就蝕硬
全金都俾人炒貴一兩雞 放出去可能輸少少
你要保值就唔好買錶啦
新手一問116900算唔算易買到
睇出面錶鋪現貨都係貴兩三千
點解鋼帶最保值? 我聽返黎既版本是咁的
金鋼因為勁易花 賣出去要打磨下先見得人 而你每磨一次姐係磨走D貴金屬
而且鋼帶HIT既款式 基本上WALK IN買到 係難過中六合彩
AD偶然會有金鋼係度伏下人 引你試帶
而當你唔小心試帶左 就會哄自己 其實都幾靚 不如退而求其次(其實用呢個TERMS係有D怪, 因為明明金鋼貴好多)

將來金鋼或全鋼會唔會提高保值度 或炒得起? 冇人知 (地通, GMT當時都係冇人要)
都係簡單既demand and supply, 當開始多人"退而求其次"想買隻金鋼 而WALK IN都冇機會買到時, 就係佢炒起之時 (好似係)

至少出左咁多年, 你係AD買 再全新放出去, 都一定係要蝕錢

利申: 帶緊金鋼十仔 (唔小心試帶左而買左)
有金既一定要蝕禁滯
17咁平 水貨?
屯市間Tudor打嚟話有bb58,明明早兩個月都打過嚟,巴打有興趣可以去睇下
有興趣 有無限quota?
我都搵左個人問 不過未知貨期同到時乜價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞