有無人新左iOS 13後,上網斷線再重連訊號收爆都上唔到網

388 回覆
140 Like 1 Dislike
11 pro 接近每日都有一次 (13-13.1.3都有呢個問題)

拎唔拎去換好?
用hkbn(smt)
未必有用,等月尾出13.2正式版升埋佢睇下咩環境
So far Pro Max接近用左1個月,每次更新都用電腦,未試過收爆上唔到網,唔知關唔關設定問題,因為流動網絡選擇我揀手動
設定>流動網絡>網絡選擇>唔用自動,揀返自己果個台
利申:SmarTone
xs 冇事
好似有批iPhone7係出事
有得免費維修 你check下係咪你個批次
https://support.apple.com/zh-hk/iphone-7-no-service
https://support.apple.com/zh-hk/iphone-7-no-service
iPhone 7 no service 就應該係真硬件問題
落去門市/打去同apple講啦
唔多人咁做 佢地唔會知有事
永遠唔會fix
咪up呀
Up左有排你受
就算單sim無事
雙sim先有 都接受唔到
你出得dual sim就係預人用dual sim
同埋佢呢個bug搞到連單sim既7 8 x 都出事
所以我覺得11系列 單sim都係會有事既
Apple store買無得換
只有維修 真係qc問題
都係維修 整唔到就換service unit
同埋呢個幾明顯係ios13 bug
好多巴絲用舊機升左ios13都有同樣問題

你拎去門市佢都只會hea9你
叫你升ios啊 換sim卡啊
放低部機同你檢查咁
但都係廢
一日唔係多人打去屌柒apple 佢地係唔會fix
11pro有同樣問題
拎去門市/打去support同佢講有呢個bug
唔好信佢咩升iOS 換sim卡
重設部機 廢架佢地hea你架
基本上網,打電話都做唔好
成萬蚊買部垃圾返嚟
依家仲要奶共
屌你老母apple
iPhone 11 Pro Max
SmarTone

Same same
去門市/打去support屌啦
佢地唔屌會一直覺得係用家問題架
去門市或者打去support講
如果唔係多人咁做 佢地唔會fix
有排你reboot
麻煩所有依家用緊13.2beta嘅人,如果遇到11系列喺斷一下4G之後唔reboot就收唔返數據嘅話,用Feedback嗰個上報返畀Apple知
我中啵 a1660 係一般 關於入面睇到
我又冇呢個問題

利申iphone11
要有no-service先可以修,就算A1660但無no-service都係唔會幫你修,
都係要等 今晚行過Apple入去反映下
Xr +3hk
間中會咁...要reboot
用緊11, ios13.1.3
Smt

呢幾日都要熄機先上得返網
琴晚 11pro試過 要重開機先上到網

利申:人仔台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞