有無人新左iOS 13後,上網斷線再重連訊號收爆都上唔到網

388 回覆
140 Like 1 Dislike
iPhone 11 + SmarTone
iOS 13.1.2
無問題
我都係11有試過一次重開左先得
今日試過一次由美孚停到太子,一樣顯示4g但youtube話無網絡,facebook load空氣
無理佢返到公司上得番,係咪up緊5g所以咁
用緊11pro max + csl
其實我估係IOS 13有問題, 重連訊號就易中招, 而CSL收得特別差, 所以更易中招
CSL係地鐵
瘋狂中招
我都用緊ip11 CSL真係用到想換機
想問下你地係Setting->Mobile Data->Mobile Data Option-> Voice & Data 你揀咩 我發現用 4G, VoLTE On 好易搵唔到台
13.1.x 成日遇到
而家升左上13.2 beta 一個星期左右,暫時無事
邊關事唔開volte傾電話要落返3G
CSL
想知無呢個問題既人,係點升級?電腦定OTA?
之前記得睇到有位手足話用電腦升,無呢個問題
ip11 pro max+csl
試過曬其他方法都係唔得,一陣返去升13.2試下
今日係佐敦月台等人,20分鐘重開左4次機,加埋其他地方,破曬幾日既紀錄,一共重開左9次機,真係頂唔順。
I7 仲諗緊 要唔要更到13.1⋯⋯⋯
IPhone 11 pro iOS 13.1.2 HKBN (smartone)
表示試過
抆張sim,插反就冇事
13.2一鳩樣
iPhone 11 Pro 有類似情況
得返呢個未試過,有人升左就無斷線,我希望呢個奇蹟會發生我身上
Beta 3好似有改善
頭先搭黨鐵唔使重開機
巴打係ip11?
有時仲會落左3g上唔返去
應該係intel modem問題 ios 幾都係咁

利申:xr
X 試過一次

明明顯示住Lte但上唔到網,要重開機先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞