有無人新左iOS 13後,上網斷線再重連訊號收爆都上唔到網

388 回覆
140 Like 1 Dislike
我係csl 試過換張sim比屋企人
佢地唔係iso13無事
換返比自己ios13又係有事
根本唔關csl事
呢個post大把巴絲用其他台都出事
你咁樣都忍到
而家我地唔係你呢個問題呀
係真係上唔到呀
飛行mode 轉3g 熄上網 都無用
係一定要重關機呀
點解仲有咁多人覺得係用家問題
自問都係半個蘋果fans
但唔係次次有問題都係用家問題
一時又話csl台問題 你地有無追post
3hk smartone hkbn 都出事
一時話intel chip出事
樓上有巴絲7 8 X 都出事啦
一時又話地鐵收得差
再差收得返訊號都會上得返網啦掛
依家係收得返都上唔到網 要重開機好無
成日幫住apple講野好咩
忍唔到又可以點打過上3之後好少少過多排又係斷
根本唔知咩問題
一撚樣 都係用3
點解你會覺得係個台問題
唔係部機問題
今次都幾明顯係ios13問題
用咩台都有人出事
唔關台事 hkbn smartone csl都出事
我指上年用Xs max(未升13)到而家11(13.1.1)都keep住斷
所以唔關ios13事,之前用Xs max都打過去apple搞
咪又係講果三篤屁根本解決唔到
所以都冇野做到唯有硬食反正都開一開飛行就上得返
我知呀
但apple我打去問過,啲人根本廢嘅
同埋我上年Xs max(未升13)已經日日斷
估唔到11都係咁廢
呢個 post有問題個d
都係開飛行都無用
一定要重新開機
的確係廢
因為如果唔係大規模投訴
蘋果係唔會做野
其實入設定->流動網絡->關流動數據再開返就好似得, 定唔記得係咪轉3g 再轉返4g

咁耐淨係試過一次
用緊hkbn via smartone
呢個post 唔係講緊你呢個情況
之前XS Max 由12開始我都已經成日要開飛機模式再閂返去reset 4G
但依家部11 Pro Max自13.1 已經成日會突然收爆下斷線
飛機模式重置唔到4G 要reboot 先得
https://lih.kg/903154
上年用csl本身都出緊事, 再加埋ios13嘅bug, 用csl真係cls
唔work
個4G喺11系列上面一死就要重啟解決
13.1 至依家13.2 beta 3都係咁
CSL 廢就不嬲知
但再廢收返訊號都上得返網
呢獲直頭收得返訊號都上唔到網
仲要唔係csl台先出事
係 基本上咩方法都試過
咩飛行mode 轉3g轉4g
熄流動上網再開 講到口臭
試過晒la 無用架!
係一定要重新開機先得呀
呢個真係bug黎
尤其係過左fup之後喺黨鐵站入面最嚴重
一load空氣之後就點都上唔返網,一定要重新開機
我上ios13後都有同樣問題
係開閂機都冇用
拎去store問話要整成兩千蚊
話sim card個detect壞撚左
屌你老母apple

利申iphone7
係 但到而家都未fix 用到燥底
如果開閂機都無用
咁應該真係你個sim card detect壞wo
因為呢個post既人 重開機係上得返網架
試下再上13.1.3
不如試下換機
因為我一開始開閂機係work
本來以為係張sim問題
點知搞搞下就開閂機都唔得on99
所有版本試齊 13.2 上邊講左
一樣有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞