[警世] 奧巴馬收左諾貝爾和平獎 結果係乜

215 回覆
1912 Like 33 Dislike
唔係頒左獎啦咩?
昂山素姫起奶野
仲成就左黑人平權領袖
奶共占士
真係講得好
正確
無正義既力量只係暴力
無力量既正義只係無能
奧巴馬係典型左膠黎 你expect 咩
奧巴馬只係偽善既仆街
提名啫
我哋出嚟抗爭志在有冇獎咩
draw到attention又幫到手做國際文宣 that's all
我認為唔需要諗太多
如果好care咪最多入選咗之後唔去拎獎
叫佢幫我哋keep住先
等到我地完成煲底之約,再過嚟拎翻
quote錯 唔好意思
通常和平獎都係俾果D帶領群眾解決當地衝突既領袖
好似曼德拉係同時任南非總統一齊拎和平獎

我唔介意香港人係成功爭取之後拎獎
但係依家呢個時勢拎 同奧巴馬拎獎一樣R爆頭
ching心水清
依家就吹定風貶低和平獎
我就覺得如果香港拿 絕對係國際社會既鼓勵
劉曉波拎又點睇
個人認為攞左無益 係多左個左膠最撚鐘意既光環打個飛機 隨時重要係催命符黎 睇下劉曉波
其實又唔洗咁擔心嘅,個人覺得和平獎有機會攞一定要攞,因為攞到嘅話我地就有光環,勇武做任何事都更加出師有名,攞到嘅話代表我地係外國眼中所有手段都仲係好和平。

咁林鄭就無得講我地好暴力,有咩事我地即刻搬和平獎出黎,可以理解為免死金牌,只要我地厚面皮,冇野係我地對手
勇武其實好有獨立思維 唔會咁易畀人帶到風向
唔係既話唔會見到同一班人一次又一次出現係唔同地方

真係唔好睇咁多連登
前排睇到好失落
戒咗成個月之後開番黎睇當笑話睇就冇感覺
唔好話我諗法戇鳩
覺得連登只係太多戇鳩仔係到成日唔知想點乜都開po講一餐
又或者佢地只想講自己既諗法出黎但未識點表達搞到自己變咗啲咩和平撚休息撚
然後就一大班人出黎屌撚柒佢地
其實我覺得而家所謂既5毛3毛就係我諗嗰啲咩和平撚休息撚風向撚除咗真係好撚明顯玩膠嗰種
總之佢地就係仲未明咩叫各有各做,條條大路通羅馬
個獎有咀咒, 唔拎好過拎
美軍敍利亞殺左唔少平民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞