[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(191) 望下#1 先

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
跟左 前面打16 後面個數佢自己轉左
係咪燒兩次100%就叫穩陣
另外想問 當穩定左下一步應該解Cl第一個數值定1.4>1.35好
應該可以連續燒
佢寫燒一轉要2hr 有多
怕咩
但試過咁跑記憶體分 好似冇咩明顯快左
燒到50%好想停
跑分同燒機 2回事來
3200上3600好似真係差唔太多 可能剪片先見真章
我燒到100%停佢算
想問下一步試
降16-18-18-18-38 行1.4好
定keep 16-19-19-19-38 行1.35好
2個都ok 自由選擇了
感謝解答 齊上 齊落
一下步諗出咩卡好 但依幾個月咁搞 冇心機打機就真
整隻hcg 650 gold 買一隻用十年
TT GF1一樣10年保
3700x + 2080super 開pbo自動超但火牛得650w夠唔夠之前舊機以為火牛壞買左隻HCG 650W gold
自動OK ,手動不了
如果超all core 4.3,係咪要750W/850W
全部超晒(GPU都超)嘅話我覺得850W 先可能夠
10代預計幾時買到?
4.3 長期90度
想平啲少少可以轉sx82001tb
Cpu要比幾V先上到 但好似唔但為果小小上到90度
悠二幾時賣PM981a
貴過sx8200 不了
(真心求問)
各位巴打你地好,我新屋想買部新電腦,

主要用作文書、睇Youtube、想用SSD,想有2TB Harddisk
可唔可以行到wifi?
睇左悠二既LIST,
可以點再執一執?因為平時冇睇開電腦零件,真係唔太熟悉
around $4000 budget
[砌機List] HK$3,500 文書
Intel 四核 文書組合

CPU Intel® Core™ Coffee Lake i5-8400
Motherboard ASUS PRIME H310M-E R2.0
RAM ADATA Premier 8GB (1 x 8GB) DDR4 2666 Mhz C19
SSD Kingston A400 Series 960GB SATA 3
Case AeroCool Corporate Series CS-102 Micro-ATX
PSU FSP Hyper K Series 500W 80 Plus White
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞