[Mac 撚入]你update 咗MacOS 10.15 Catalina未?

189 回覆
15 Like 1 Dislike
終於搞掂,方法係restart 所有新歌拉左入music係拉唔到入iphone嘅,要restart一次先可以拉過去,bug
想返轉頭 用返10.14 要返32BIT support
10.15 真係成日響風扇聲,一響就知好快hang機
無左itunes 咁點back up 電話啲資料呀
想問下點刪 default app
有無MacBook pro 升完之後caps look 無左燈?
我用boot camp 入windows 又正常wo
屌,等我期待咁耐
finder 有得backup
伏到更新完都downgrade返
食電食得好緊要 又有bug
點樣downgrade
佢老味MacBook Pro 16" Top spec 新profile safari 上網scroll 到窒下窒下咁scroll ,初頭都以為係咪機有事,睇完呢個post先醒起可能係個仆街10.15
mbp16仲要係原生catalina 完全冇仇報
Downgrade 返原裝os 就會冇事

Catalina 有個bug 係TextinputMeunAgent chur 左9成cpu 搞到粒cpu 成70-90度風扇聲就會勁大聲,就會勁快冇電

但只要去返Mojave 就解決成件事
想問下點解App Store 搵番purchase 左既apps, 好多都消失晒既?
驚下次重裝部機要重新買過晒D app, 仆街apple
想問下點樣可以落番去Mojave
Shift-Option-⌘-R
重新安裝 Mac 隨附的 macOS,或最接近的可用版本。
請開啟 Mac,然後立即在鍵盤上按住以下其中一組按鍵。
用Time Machine backup 埋就ok , 或者send 購買記錄/電子收據 比cs 就得
我同你部機好似,以前點都極順
依加窒到嘔...直頭好似壞撚左咁我屌你啦Apple
搞左好多日想downgrade
未up真係千其唔好up!
想問下知唔知用 shift option command R嘅方法會唔會洗機
唔該哂
up咗反而fix咗我之前嘅奇怪問題 例如開蓋會閃mon 一睡不醒 之類on9問題

暫時仲未遇到你地講嘅問題 同之前冇咩大分別

19 13”低配 mbp
有無人19mbp 13’ screen 近下面位置 成日都 閃下閃下 點搞好
屌,早知唔 update
晒我時間 download 10GB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞