[Mac 撚入]你update 咗MacOS 10.15 Catalina未?

189 回覆
15 Like 1 Dislike
以為係我問題
用緊 mbpr 2014 16gb ram, 升完係比之前順左
但係另一部mba 2013 4gb ram, 升完真係慢到痴線,
咁我以為佢多bug, 咪直接clean install搞搞佢, 點知都係咁慢,
我睇返d task, 佢呢一版用ram比起之前勁左好多,
開機基本已經食左差唔多3gb ram, 唔知呢個係咪慢既原因
唔係想迫人買新機下話
我依家SIM4都玩唔到
唔知點解
唔想買新機就用返舊版, 都仲有兩三年支援既
update咗啦
慢到仆街
巴打你部機咩specs
你問我咩型號?
Macbook Air呀
屌 SIM4都開唔到
屌 2019mba up完過左幾日都冇咩野 頭先用到過熱之後風扇係咁轉唔停想熄機都熄唔到 要禁個開關掣強制熄左佢 仲要Up之前都試過一次呢個情況唔知做嘜
我升完Catalina 之後基本上每日都有一次解唔到鎖。 要長禁指摸鍵黎關機 部機吹出黎既風用黎吹頭都仲得
屋企部黑蘋果同公司部MBPr 15" 都冇事
同樣情況,巴打部機有無touch bar?
如果有試下disable Touch ID login, 好似無咁易hang係解鎖畫面。
咩型號?
換條大啲嘅pci-e 2tb ssd會叫做有啲用

就算唔夠RAM佢都會用住ssd 做buffer
又出左更新
屎,又係屎

勿升,一升連EGPU都用唔到
升左10.15.1
完全login 唔到music apple tv podcast
講真用到hackintosh咁屈就不如就買部mb或者轉linux啦。hackintpsh又無對apple以外嘅hw優化。
睇錯,sorry
Jeng左好多
13.15.1仲衰過13.15
上網變得勁慢

MacBook Pro 13 inch 2017用家
請耐心等候

因為wifi變得慢咗
唔關wifi 事掛,我入哂後一係出error一係完全無反應。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞