[Mac 撚入]你update 咗MacOS 10.15 Catalina未?

189 回覆
15 Like 1 Dislike
係慢到load 唔到網頁
都唔知宜家Tim cook搞乜

iPhone 同mac都係一舊屎

人哋做屎 佢又跟住做屎
我唔需要創新 但唔好搞屎
點解入finder touch bar 啲function唔同左,平時會有個制開新folder而家無左
所以更唔更新好
有無人公司會用pulse secure VPN, 上完Catalina 之後用唔7到
hackintosh升左
feel唔到有咩問題,係玩唔到32bit game
更完就save唔到嘢落external hdd變左唯讀,有無人都係咁
想問下,而家用左finder 過資料落iPhone iPad,係Mac過啲大file過去,點樣睇個進度
冇左iTunes 條進度ban 好煩
屌完全搞唔掂個music,一連iphone無啦啦自動同我sync,一次過隊晒成個library入iphone btw想問下點樣import歌入iPhone,依家冇得一首一首拉入去,連我iphone入面本身d歌都搞到亂晒,好撚燥
由頭屌到落尾,你話呢
如果 apple music, 佢只係 sync 歌單, 除非你要佢 download

如果唔係 apple music, 就係 finder 有得選 stop sync automatic
之後 music app 有得選 playlist 入 iphone
即係一定要playlist先入得,唔可以一首一首入? 禁撚反智,即係焗鳩我比錢用apple music啫
on撚99早知唔撚up
唔小心update咗
從此次次都叫我初始化個external harddisk 好on9
應該得, 不過要等我返去睇下, 你停左 snyc automatic 之後應該可以, 以前都係咁, 我話 playlist 係因為方便一次過 sync 多 d 歌姐, 一路都可以一首一首入
一路都冇著auto sync,update完第一次connect就自動同我著再自動隊我mac個library入iPhone 以前冇一代會咁,apple今獲真係已死
btw仲有,update完under icloud嗰d file路徑全部錯晒,有冇巴打知點搞
quicktime can do
去 finder setting 關左先啦

今次 mac 第一次取消 itune 再分家, 係會有過渡期

我本身無用電腦 sync 好耐, 對上都好似係試 wireless sync 先玩下, 用開 icloud backup
雖然我部 IMAC LATE 2013 都有番咁上下年紀, 但之前換左 SSD 番加爆 RAM 後一直用 10.14 係非常順
32BIT 既程式, 全部機只有 FF14 係有影響
但升上 10.15 後窒到嘔呢個問題真係大大令我好後悔升級
成鬼要允許權限, 而且每次開機後都會彈出 WARNING 要求打一次或多次 APPLE ID
另外現在成日熄機都會無啦啦 HANG 機要再熄一次先熄到

呢排唯有拎部 SURFACE PRO 5 用住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞