[Mac 撚入]你update 咗MacOS 10.15 Catalina未?

189 回覆
15 Like 1 Dislike
伏到仆街
以前用戶有既系統權限,都抽起晒,要搞一大輪先拎得返。我部Mac Mini 2014要搞番EGPU,熄咗System Integrity Protection都唔得,搞左我一大輪。

系統保護係今次個OS既一大特色,但事實上系統檔案全部變read only,令用家要做修改時搞到好唔方便。🤔

仲有個Sidecar 雙螢幕功能,只有呢幾年嘅新機先支援,你有iPad 亦得物無所用,要Mac 同iPad 都喺個支援清單先用得,Keynote完全提都冇提過,感覺有啲搵笨🤔
緊係唔up la 有好多32 bit 唔用得
你用咩機?
Sidecar 冇Apple pencil都係廢
用蘋果野憑咩有自主權?
暫時用brew/C++無mat問題
其實C++有問題,要Xcode install多一次
我就冇咩所謂
已冇用32 bit app
其實用Ubuntu/Windows都無mat自主權
屌佢老母真係 我早幾個月見佢announce sidecar所以先買咗部ipad pro
然後同我講macbook pro15太舊
仲要啱啱好差幾個月
呢幾日心思思想up
好彩最後引忍左手
勿升
新os可以連接ipad
但ipad上嘅活動都可以顯示係macbook?
我想用apple pencil一路寫野但用macbook顯示
係咪唔可以咁做?
未up諗住睇定啲用緊19 macbook pro13'
慢左
同埋用咁耐第一次冇啦啦hang機 diu
我新機都係咁,好lay
Lag*
瘋狂hang機,上上吓網冇晒反應
屌 up完冇左個dock
咪撚up呀 Utorrent 都用唔返

Linux community有吉屎/牙力wor
系幾時開始將「繁體中文」改稱「繁體中文」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞