唯一最有用的合法抗爭手段:全民結紮封肚,推廣不育主義

82 回覆
4 Like 162 Dislike
和平遊行和示威:冇用,政府硬闖。
勇武:犯法,政府派警察拉人。
戰爭:政府有真核彈。

網絡文宣:香港算自由,但已出緊急法,唔排除遲些好快無左呢個自由。中共政府玩禁網,連google都唔放過,仲出埋社會信用體系評分。遲啲可能好多國家,甚至西方國家,都跟隨鎖網政策。Apple都將hklive下架。
連儂牆:網絡文宣和媒體都冇用,連儂牆更加無用。

努力賺錢:交稅比政府,做有錢人奴隸。政府玩高地價迫你炒賣和賺更多,再交多些稅,政府又再收更高地價。有錢人又有更多奴隸。

生多些孩子,防止被大陸人溝淡:距離2047年7月後仲有唔夠28年。28年後,就算香港繼續有一國兩制,都係由中共政府全面授權,不受國際任何條約約束。中共對一國兩制保留最後的撤留權,即係香港人28年後,永遠都係真正的中國中共人。

唯一有用:只有全民不育結紮,用子宮和下體投票。
全球「和尼畫」
#XinniethePooh Challenge

https://lihkg.com/thread/1640322/page/1

「和尼畫」挑戰
1.畫出你心中所想的維尼圖
2.留下你想對習維尼講嘅說話
3.放上ig、fb、twitter,tag #XinniethePooh
4.tag 1-3個你想佢一齊畫維尼嘅朋友
5.被tag嘅朋友一齊畫維尼,讓愛與維尼佔領地球,推到畀習維尼本人見到

"Xinnie the Pooh" Challenge
1. Draw your own "Xinnie the Pooh"
2. Write down what do you want to tell Chairman Xi
3. Post your work on ig, fb and twitter with tag #Xinniethepooh
4. Tag up to 3 more friends to draw together!
有on9會出黎屌你話咁做即係放晒手腳俾支那人入侵溝淡香港人
唔生,以後永遠冇晒奴隸。
2047後中共在香港冇晒奴隸。
生左仔,個仔女大左,都2047啦,即係變真支那人
所以香港人生仔,係為未來支那國注入人口。

要下代再比支管治真係自己都做唔出
窮撚真係唔好生

你既下一代慘過活係地獄,不公不義既政權加上吸血既權貴財閥,成世人就係為佢地工作

等果班中產去生第時個社會冇晒窮人子女做基層工作,就推呢班中產子女去做
黃子華秋前算帳已經講過
咁想生,你可以生十個
睇你會唔會後悔
on9搏比人換血
艾爾迪亞安樂死計劃
政治環境係其一啦,其次我覺得係社會階級問題

社會不段灌輸你眾生平等,職業無分貴賤
咪想呃鳩你d窮人生多d奴隸出黎

權貴利用傳媒報道下d勵志故事,讓窮人覺得自己或自己子女都可以靠努力成功。
比賽名次你永遠只會記得第一名
100萬個努力既人去力爭上游,權貴只係俾一兩個成功,咁佢地就賺左其餘既人既勞動力價值。
你生埋我果份

我都唔想香港人俾支那狗溝淡,但唔係用我自己既仔女黎頂住
窮撚有綜援公屋

在香港,中產生仔先最仆街
on9
你唔生香港人滅族
生唔生,2047都會被滅族/被融合
有幾on9先諗得出你個建議
望一望新疆d人想生都俾中國政府強行流產,邊個會驚你唔生仔?
你選擇唔生, 即係已經假定輸左。
我係你對家,
見到你有呢種on9諗法真係開心,
洗腦都需要就可以了將香港隨時間自然滅口
新疆地廣人稀,
香港地少人多,
邊有得咁睇?
on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞