唯一最有用的合法抗爭手段:全民結紮封肚,推廣不育主義

82 回覆
4 Like 162 Dislike
所以權貴咪將教育都分等級,都係方面佢地培養爪牙
支那就係人多
要補充基層人口易過咩

而家都好多北方低端衝落黎
多數窮戶籍福利唔掂又上流唔到
黎香港真係升級
支那窮人仲多
極權政府係會連你嘅生育權都管埋,你唔生就搵人強奸姦你老婆.
不推文回覆
柒Joe你分清楚
你呢啲係冇人想同你生
不過你唔生都好
等間生咗件似足你咁
屎忽生上個腦度嘅
咁咪碌柒

啱架喇
你唔好生呀
廢撚事你污染香港人嘅gene pool

唔知點解佢叫柒Joe嘅
起下佢底
睇下條戇鳩正苦公墓完有啲咩偉論
連龜蛇都好過你呀柒Joe
反省下啦
正解

所以其實今日香港和中國都算係咁

真正極權係逼你生仔

強姦唔會用,因為生左唔養冇意思

通常會抽不孕不育稅。

例如古代越國試過:單身女子,五算(交五倍稅)
乜撚歪理嚟
傻撚左
咁咪由佢地黎做基層野囉

呢個都係中產喜訊,至少佢地d子女唔洗俾權貴趕落去做基層工作

不過支那狗一樣會安排d支那政權黎香港,前半生做完香港權貴既走狗,下半生都係做支那權貴既走狗
咪能膠化抗爭啦五毛
支持

生完後悔先會叫人唔好生仔
貼錢貼時間貼精神買難受之餘
仲要忍受2047
準備結紮,唔想有第二個
生完件好似你咁柒樣嘅乜都後悔啦
唔係最下位who care
個個讚佢醒,sorry
不過你背後有好多錢和努力
絕對唔值(雖然弓人照顧但都好攰)
一日開十鳩幾個戇鳩post,又可以block 得
香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救
https://lih.kg/725872

生左出黎
一係自己照顧(勞心勞力)
一係被你老婆照顧(要養老婆,但自己都要抽時間陪仔女)
一係被你工人照顧(要錢,要大里抽時間陪子女,否則佢當工人係佢父母)
一係被雙方父母照顧(比較好的方案,前提係佢地肯,你又肯,你老婆又肯,同樣每日都抽時間陪子女,否則當係佢父母)
嬰兒時期,晚晚半夜醒要飲奶。
幼童,成日跑來跑去亂咁撞。
到成人又要面對政治和2047。

生完後悔先會叫人唔好生仔
貼錢貼時間貼精神買難受之餘
仲要忍受2047
準備結紮,唔想有第二個
生完件好似你咁柒樣嘅乜都後悔啦
個個讚佢醒,sorry
不過你背後有好多錢和努力
絕對唔值(雖然弓人照顧但都好攰)

生左出黎
一係自己照顧(勞心勞力)
一係被你老婆照顧(要養老婆,但自己都要抽時間陪仔女和老婆)
一係被你工人照顧(要錢請工人,要錢或租買間房俾工人,最重要的係,你和你老婆,都要抽大量時間陪子女。否則你的子女,會當工人係佢父母。
一係被雙方父母照顧(比較好的方案,前提係佢地肯,你又肯,你老婆又肯,同樣每日都抽時間陪子女,否則你子女會當爺爺麻麻,公公婆婆係佢父母)

嬰兒時期,晚晚半夜醒要飲奶。
幼童,成日跑來跑去亂咁撞,睇少一眼都唔得。
成人又要面對政治和2047。
咁香港係咪民主社會又who care
其實入面那樣野,係政府垃圾(管唔掂個社會和市民),定政權刻意製造(陰謀論)

大家諗下就明

唔好人云亦云

我就覺得係前者多

很多人覺得係後者,所以搞抗爭
但結果抗爭成功,新政權好多更仆街
因為社會問題在於前者(政府垃圾 ,管唔掂個社會和市民),而非政權刻意製造(陰謀論)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞