【敵人反對的】和理非新活動!全球「和尼畫」/「#XinniethePooh」Challenge全民畫畫落習維尼面

549 回覆
152 Like 1 Dislike
近呢兩日,除左NBA、暴雪事件之外,
另一件少啲迴響但又大大力一掌兜巴升落中共塊面到嘅一定要數《南方公園》事件

因為《南方公園》(衰仔樂園)用小熊維尼諷刺中共,所以而家中國已經全線封殺啦
琴日直頭出埋張「道歉啟示」再以道歉為名寸多鑊金

連外國卡通都行咁前,唔單單只係抗警暴定係屌林鄭,而係已經直接打緊boss級習總,
我地點可以唔connect下,一齊聯手抗共抗習?

我喺到宣佈,而家開始和理非都可以輕鬆抗共,一齊落習總面
玩法好簡單
你唔鍾意我地用小熊維尼寸你,我地就愈要畫多啲維尼
一齊全民畫維尼,喺ig、fb甚至twitter一齊玩xinnie the pooh challenge「和尼畫」

「和尼畫」挑戰
1.畫出你心中所想的維尼圖
2.留下你想對習維尼講嘅說話
3.放上ig、fb、twitter,tag #XinniethePooh
4.tag 1-3個你想佢一齊畫維尼嘅朋友
5.被tag嘅朋友一齊畫維尼,讓愛與維尼佔領地球,推到畀習維尼本人見到

「Xinnie the Pooh」Challenge
1. Draw your own "Xinnie the Pooh"
2. Write down what do you want to tell Chairman Xi
3. Post your work on instagram, facebook and twitter with tag #Xinnie the Pooh
4. Tag up to 3 more friends to ask them draw together!
5. Those who are tagged also join to draw Xinnie the Pooh, keep drawing until Chairman Xi can see our works!!

以下文宣圖:

英文

和理非都可以輕鬆反習抗共,何樂而不為?
幫手share畀更多朋友一齊畫一齊玩,幫手推上熱門,要推到畀習維尼知幾多人鍾意佢呀
再進化啲嘅,可以平時和理非合唱、摺紙之外加埋一齊大帆布畫維尼
如果港共夠膽派狗搞事,直頭可以出「港府派警察阻止市民畫維尼」嘅新聞
仲等啲咩,一齊畫維尼落中共面啦喂
最後附多少少前人傑出的Xinnie the Pooh圖給大家參考下

其實我好中意小熊維尼,自從比習大大咁搞,我都唔知點面對屋企隻維尼
畫Winnie the poon 會唔會輪到迪士尼出事
感覺會跪
合法公民抗爭!!!!
咁你都唔郁?????
唔撚洗想贏!!!!!
https://lih.kg/1637669
跪咗重好 another nba
幫手推
人地呢啲就直接打大boss 啦
正喎!
面對唔到 因為真係好似習習
Push this
We need new ideas to make noise
政治綁架佢地
要大公司同我地齊上齊落
可以畫張對比圖
「你睇下,維尼好多朋友架,邊似習總咁要用錢買朋友」
謹守南方公園呼籲,「習總唔似維尼」
攬炒
想睇迪士尼跪中共
支持,全民不合作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞