做緊/考緊 政府 ws/ai/acw/to 入黎 (7)

1001 回覆
5 Like 26 Dislike
打電話問
希望可以extend到用哂d waiting
下,今水冇約滿酬金
我scw 同我講 話轉咗合約
叫我考慮清楚先入 佢話acw開始塞車同唔好做

我scw 等退休
講得無錯的
而家housing acw約有400幾個,約一半左右的人係得6年以內的經驗,係做acw計起6年內,所以可想而知呢一半人的年紀都好後生,所以如果你入,housing 升a係無咩問題,再上cw或scw就...
不過升到acw已經好滿足了
好多都係WS1 max先升,都頂薪3萬頭啦
睇你點睇,政府返5日。星期六開工有OT錢擰
fresh charter乾收30左右,不過好多無償OT要去搵RE位/轉去maincon先叫得高,唔轉留係乾收4x會開始樽頸
所以ACW max 加OT都真係幾和味,随時高過CW
咁人地有牌可以搏client engine
maincon就搏上到site agent或以上
始終有人鐘意出面搏殺同自由身嘅

但論壓力同份糧性價比,除左以上唔多覺有咩位好過做政府AI/ACW你搞得掂d官僚關係其實幾好做
派彩到依家差唔多五個月,20都未過
再溝番個eng輕鬆月入十萬
To so acw ai班mk仔 狗都唔屌啦
工程唔係毒撚多咩
都有但mk仲多
我都做過wo
housing 寄GF340 會用email reply,我上次係咁。
btw,其實唔洗專登寄GF340,岩條件就有得interview,寄信反而仲易寄笑。
我就試過因為自己秤完都唔夠錢,三封apply 信都寄失晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞