做緊/考緊 政府 ws/ai/acw/to 入黎 (7)

1001 回覆
5 Like 26 Dislike
依家同館定舊底識先?
條女冇波冇盛,咁都有後台
我賣屎忽有冇蛋蛋要我
都冇當面屌蛋有撚用咩
淨係扔野落地,冇拍枱
其實係乜事呢?
聽講拍枱係pv,唔係今日
厚誠又要人啦!年年開位!
想問一下 無3年經驗會唔會好得面試
Call 左代表咩?
有得升
想八卦下係咩事
照入紙,reject與否都唔關你事
大約就係 有班2仔 同 cto開會 (慰安會)
有個2仔 當面罵葉xx,話d appraisal 係垃圾
連拎幾次strongly recommend to promote 都無得升
掉曬d file落地
其實哩家二仔無得升概原因係咪 因為要正莊起計最小三年先可以升
聽講係
以前有3年經驗,而你就入左正莊,做左一年正莊就有得acting 1仔,之後就可以升埋
而家係你做左正莊2仔3年先有得升
如果之前body 仔考唔到2仔而今日開Post的1仔又成功的話,會爬過入左2仔的頭
我諗就係人地不滿的原因
不過要有待housing 師兄證實
而家做緊4大,3年升到1已經好幸福了

但其實ws2易入啲,做滿三年就有得升,都算係咁啦
無錯你話bodyshop 有得考,但ws1難度又高啲,就算得,數量都唔方會多啦
聽寫字樓啲師兄講,2010-2013年嗰幾水ws2都係坐足三年先有得升WS1
好想知如果考屋宇裝備概To或者ws2
唔理咩部門 可以有咩準備😭😭😭

利申;HD做佐半年大判好想走路
正係樣樣都識小小 識睇圖 畫csd cwb 驗過下消防咁
老實說 厚誠ws1已經算易升,係上面角度
ws2同ws1做既duty係一樣
一般黎講 ws1係俾ws2有多幾個pt跳 唔洗頂頭槌咁慘
同埋acw要求比 其他部門易都相對教易升
因為acw做既野 大部分ws2都會接觸到,除非涉及payment個part

但有好 有唔好

成個emd既文化係 由上到下都無ot錢,
想升職就要蝕底少少。惡性循環下,
邊個交得多戲就變相升快d
政府唔係好階級觀念既咩 果個2仔咁樣仲有得升
厚城acw 都有人吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞