港鐵:你班香港人唔鐘意我,我咪玩鳩你囉,快啲求我開番啦!

503 回覆
2607 Like 43 Dislike
配合港共,想你地同勇武割席啫
最好永遠唔開 香港人總諗到方法 慢慢就習慣搭巴士
求妳唔好開
收皮啦,冇人想搭呀
港鐵擺明配合宵禁啦

Hong Kong has virtually imposed curfew since 6th Oct. In the nights, the "Police" just keep patrolling and arresting citizens on the street if they think those people may resist the puppet government.
#FightForFreedom
#StandWithHongKong
#HongKongProtest
#HongKongcurfew
香港政府雖名義上並未實施宵禁,但從十月六日開始,大量香港警察入夜後不斷再街上來回巡邏,並任意截查及拘捕街上途人,即使途人並無示威行為或意圖。此舉實與已實施宵禁無異。
咪唔撚搭
我行路都唔搭
巴士偷笑緊
留名九巴重開黨鐵沿線線路
完全取代黨鐵
不嬲都唔搭永遠唔好開囉
迫多幾迫,商家佬焗住攪返廿幾年前提倡嘅彈性上班時間就好笑
顧自己姐
唔係唔維修呀,係真係換到無晒spare, fc 自己問下黨鐵維修員工啦。
預左俾人屌!
集體寫信去運輸處要求?
路面有好多選擇,唔一定要黨鐵
根本就係
睇下欣澳都封左三日就知咩事
黨鐵唔開一兩日會好混亂, 但過多一兩個星期市民搵到第個辦法走個陣就變左黨鐵求返香港人轉頭啦

利申: 每日提早半個鐘出門搭巴士再轉船都唔撚搭黨鐵
將想個責任推卸比示威人仕
令全港人不滿
沙中線要搞要好小心
我做建築知道
佢啲鋼筋冇接駁口
即係等於成個鐵路隧道
由一條整體
變左好多舊細嘅石屎
而哩啲細嘅石屎係唔連貫
只要佢行地鐵時再加多人行都有機會成個冧晒
而假設附近有個地盤要打樁
基本上係冧尻緊
講真,手足最多爆下閘機嗰d
要維修關一日咩都整晒
就算閘機壞晒你有心服務市民咪今日唔收車費任過
係人都知狗鐵玩野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞