港鐵:你班香港人唔鐘意我,我咪玩鳩你囉,快啲求我開番啦!

503 回覆
2607 Like 43 Dislike
咩淨係爆閘機呀,爆晒消防,水喉噴電梯,cctv 全爆,旺角水舞間咁,你估真係一兩日整得好。
有骨氣d啦屌,爆得人,就唔好搭,而家又要屌人唔開站,想點呀?即係手足爆錯唔啱呀?
唔係講緊果啲有事喎 冇事既都唔開
咁關有冇貨咩事
最近唔好裝住,俾文宣發酵下先

事實證明不合作運動,爆佢老母對政府施唔到壓
調返轉佢一停就可以令部分中立淺黃屌返我地
同埋跳閘唔夠多人做冇效果

唯一認同係餵飽閘大大,少少人做已經有用
又唔會俾理由佢停,佢一停責任就去返佢度
你講邊個站呀ching? fc 真係無事?
其實係應該叫佢免費俾市民搭先係正路
既然你係公共交通 就應該負起公共責任
唔收錢去到維修好至岩
我諗你誤會咗佢意思,佢應該係話狗鐵夾埋港共政府做大龍鳳,等受影響嘅市民怪示威者
求下你快啲執柒左佢,
已經戒甩左搭黨鐵啦
我今日食埋早餐,訓多一個鐘,有咩問題
既然係咁 緊係要幫佢翻譯做英文宣傳啦
香港人出名適應力強 一陣就全部轉巴士 睇你點玩嘢
本身港鐵就犯眾憎,可惜壟斷左個市場,起條新線就狂cut巴士小巴,又有地鐵上蓋狂賺錢,年年加價根本離晒地,佢又話商業機構要賺錢,冇計啦大家翻工都要搭。

豆腐渣超支冇人孭飛,佢又話政府大股東,大家都係要一路搭一路課金俾佢起。

7.21啲應變能力低撚到極點,冇計啦差佬陀槍都龜縮,Minion 冇裝點保護市民。

8.23環球時報寫篇廢文,屌你老母即刻跪低奶袋底做黨鐵。人地合法遊行你封半條線半日配合黑警捉人唔俾人撤離,8.31重演恐襲。咁條廢鐵點為市民提供服務啊。

你用緊香港土地資源仲課埋金俾你,正宗食碗面反碗底。
寶琳囉 大埔墟囉 過完繁忙時間就可以好番?
係街聽到有部份人話搞都唔好搞到民生呀。。。 雖然咁諗多數係淺黃or藍 但都要留意下
慢慢塞巴士都唔搭佢
每星期打破佢一次
但其實佢哋真喺大多數 要文宣話俾佢哋知港鐵玩嘢 推
不妨搵下有咩巴士或者小巴路線可以代替黨鐵
仲可以搵埋有冇轉乘優惠同買巴士月票
到時候未等黨鐵自high爆佢
觀塘其實大站黎
封左仲有好多巴士必到
你好正 做個fd
同意 你老未放完假即刻開返曬
跟本唔撚係服務香港人

黨鐵用黎運狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞