港鐵:你班香港人唔鐘意我,我咪玩鳩你囉,快啲求我開番啦!

503 回覆
2607 Like 43 Dislike
封站就啱,aa膠封站大法
最多咪冇免費車搭
同黑驚一樣
用721個招

代表D咩
完撚全係 過左繁忙時間又開返寶琳
冇事封站 賴示威者 要大型維修
講句維修好 就係黨鐵 工程快

帶俾一般市民既信息就係咁

同popo 警署內控制哂所有消息一樣

呢d 都需要人 用真相去解釋 對方 講大話
或者 質問佢
幫巿民戒毒
習慣唔係話改就到
有時係要逼出黎先得
你咪唔好撚開囉
咪繼續唔好開好驚驚
大埔都係特登開太和唔開大埔站有心玩野
最好就唔好開,等冇示威者裝修佢都唔開既話,啲人就會屌港鐵屌政府架啦
仆你個街 我唔想屈服呀
咪撚柒開 最好執柒左佢
有無員工出嚟爆下料?
唔想屈服就搭巴士
香港人好多都本質係自私,見過d淺黃平時會屌鳩政府黑警,但遇到不合作運動又會屌哂鬼話阻住佢出街
啱架啦 比香港人習慣下無鐵搭巴士既生活
慣晒無鐵都正常生活到
到時軌都拆埋你 運狗丫拿 賣港丫拿
黨鐵五大收入:
1.車費
2.海外基建-->寫信去國會/交通安全局,定時唱衰佢質量有問題,例如紅勘出軌事件。
3. 商場--->罷買/和理shop-->做唔到生意
4.站內店鋪收租--->罷買
5. 大陸鐵路--->其實實際每年收入下滑,加上大陸就爆煲,唔可以長期依賴。

依家要斷埋佢車資。

我強烈十分嚴重建議手足研發EMP (電磁脈衝)破壞黨鐵閘機拍卡感應位。等佢地連車費都收唔到。

試諗下,有朝一日早上全部入閘感應唔到,一係佢成個站唔開(月票市民可以追討損失)。一係佢免費開放俾市民搭。

而且EMP風險低,搵野掩飾唔難。
食屎啦黨鐵
政府好似有港鐵75%股權,所以係75%政府既私人公司嚟,老細係香港政府,配合港共。巴士就係100%既私人公司嚟。
垃撚圾 到依一刻都要去打民意牌
咪唔好開囉係唔撚求你喎
同721黑警心態一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞