睇完春光乍洩啲眼淚係咁流

213 回覆
82 Like 1 Dislike
好多套王家衛都覺得好悶,唯獨呢套覺得好正

我淨係睇咗花樣年華同呢個
花樣年華唔識欣賞 但睇完春光啲眼淚停唔到
過分解讀

但怪你過分美麗真係好夾
黎耀輝想走但係每次何寶榮一講重頭嚟過就收咗皮

毒蛇狠狠箍緊彼此關係 / 信念也都枯萎-> 收passport同買一堆煙俾佢令佢冇藉口出夜街

林夕講過:怪你過分美麗係同哥哥講,歌詞對象係哥哥
過分解讀

但怪你過分美麗真係好夾
黎耀輝想走但係每次何寶榮一講重頭嚟過就收咗皮

毒蛇狠狠箍緊彼此關係 / 信念也都枯萎-> 收passport同買一堆煙俾佢令佢冇藉口出夜街

林夕講過:怪你過分美麗係同哥哥講,歌詞對象係哥哥

好啦係我ff太多
最後本passport有冇比返佢
雖然兜兜轉轉行咗好多冤枉路,我終於嚟咗Iguazu,嗰日我好難過,因為我始終都覺得,企喺呢個瀑布下面嘅應該有兩個人。

好撚sad

何寶榮

每一個畫面都好撚靚
好鐘意佢地果盞厄瓜咩咩瀑布燈
未睇以為只係一套gay 片, 睇完之後
最後本passport有冇比返佢

一開頭睇漏咗以為冇 仲諗會唔會太衰
睇咗影評先知原來放咗係間房到 等何寶榮租返間房個陣會見到
雖然兜兜轉轉行咗好多冤枉路,我終於嚟咗Iguazu,嗰日我好難過,因為我始終都覺得,企喺呢個瀑布下面嘅應該有兩個人。

好撚sad

何寶榮

每一個畫面都好撚靚

個時未睇春光之前 睇咗當這地球沒有貓
入面影住iguazu瀑布 真係好澎湃好靚
宣家知道原來係致敬

佢哋呢種互相傷害又刻骨銘心嘅愛情其實套落異性戀都work
另外就係佢哋兩個截然不同嘅取態(一個真係去咗瀑布重新開始,一個只係望住盞燈繼續傷感)

我諗呢對係我唯一一對我唔反感既基佬
想問下樓主係咪gay
https://drive.google.com/file/d/0BzpHBjzJHHCPdnowVXVVZ0ZJaDA/view?usp=sharing

開心share

我們正在處理這部影片,請稍後再試。
好撚後悔呀我
我一直冇話佢聽 佢受傷既個段日子 係我最開心既日子
揸住錄音機喊果場
我好愛呢套野 係我top3
何寶榮應該係我最愛既電影角色

d人成日話程蝶衣係哥哥既代表作 但係我心中哥哥既何寶榮係最動人
唔需要過份解讀王大導嘅電影,行內人知佢點拍片,寫劇本。

只可以講得哥哥同偉仔有能力將空白上色

d人成日話程蝶衣係哥哥既代表作 但係我心中哥哥既何寶榮係最動人

旭仔,程蝶衣,何寶榮應該係佢三大代表作

阿Rick都無

好撚sad

何寶榮

每一個畫面都好撚靚

個時未睇春光之前 睇咗當這地球沒有貓
入面影住iguazu瀑布 真係好澎湃好靚
宣家知道原來係致敬

就係睇完這地球沒有貓先搵黎睇
Between YouTube可能有
好多套王家衛都覺得好悶,唯獨呢套覺得好正

配樂攝影都係生涯高峰
有冇人睇過關淑儀嗰段

阿Rick都無

無槍王有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞