印尼勇武派拆水炮車

420 回覆
1440 Like 4 Dislike
個bgm好正
勁在無良知,攞真槍射人好似當玩咁,完全無顧慮。
人地唔會咁痴缐開實彈槍嘛 今日仲要拎埋MP5準備變峰竇
香港周圍都係水喉做補給
人地個架可能射完就硬直左係到
磨到佢無水都拆得
香港人咁斯文 真係好難衝破
次次明明上萬人
都要驚嗰一百幾十黑警
講得好啱, 伊拉克個示威原來都係由網上發起號召, 叫D 人出黎, 點知愈黎愈多人, 就變左大型示威
請佢地返黎好無
唔願意啊
所以係咪就係太過錫身同怕死
係咪認囉唔洗搵咁多解釋
定係你認為現階段可以和平對抗先
人地一係唔出 一係就抱住有可能死嘅決心行出黎
冇錯 可能佢地最後係要付出唔少嘅血與生命
但係佢地比外國人見到嘅決心遠比香港人大
你話6條人命唔易
我就想講跳樓同被自殺嘅手足加埋死嘅人數遠遠唔止6個
繼續用怕死嘅心態行出黎
之後就會有更多個6條人命一次又一次咁消失
重要係冇人知道咁被消失
不如我問返你一句
如果為左香港我可以做第一條人命
咁你願唔願意做第二條人命?
問心嗰句邊個唔怕死
但係革命唔允許怕死啊手足
咪咁啦...就係呢D環境下更加要打飛機鼓勵下
連飛機都唔打下 更加無人想做
香港水炮車係仲衰, D 藍水係大型糊椒噴霧黎. 中左好甘....
真心唔太一樣,佢呢架水炮車 又冇咁多防暴同速龍守住
如果金鐘得一架水炮車我相信有人敢衝上去

當然我唔會否認 印尼勇我地好多
但你搵下片段人地見到tear gas 都係會跑,唔係勇字大晒唔驚槍炮
不得不承認心態上我地同外國差太遠,
不過某程度上亦都反映左香港市民有幾和善,某程度上都算係值得嘉許嘅。。。只係換唔到實際效果。

不過我地亦都要先知道,印尼d警察,視市民為人定曱甴定object先?印尼警察又係咪同黑警一樣,連人體部位位置都未識?
香港教印尼對付催淚彈
印尼教香港拆車
當然冇咁誇張
1000千pa 水壓
最多遠攻
要將六大訴求譯咗做印尼文先connect到
第1點係主因,第2點唔關事
如果人人夠膽做真勇武
1人幾個火魔法,自製弓箭,捉曬黑警妻兒等等好多進攻手段
唔好講200萬,30萬vs3萬都屌打啦
未計佔領武器庫之後有武器添
不過最後都係老解登場,無外國軍事支援都係無得打
但起碼可以擊敗垃圾黑警,引到老解都可能激發外國幫手出兵
好多老野中坑真係唔知國際水平係點撚樣
都係人講佢地跟住講
今日先聽到個話香港D「暴徒」仲衰過印尼
咩勁過文革批鬥... ON99
香港從來都只有勇冇武
有咩想問,我同屋有個印尼仔

難聽既說話你想唔想聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞