印尼勇武派拆水炮車

420 回覆
1440 Like 4 Dislike
嗰個印尼朋友雖然只係從圖片中了解香港嘅事,但佢同我講咗嗰可能冇乜人留意嘅分別,佢哋喺一個充斥腐敗嘅國家生活,法律不公, 加上貧富懸殊, 好多種不平等嘅嘢存在, 令到一啲人習慣暴力解決,好容易就會流血, 當習慣咗, 就會覺得唔係咩一件事, 尋日荃灣開咗真槍, 因為係第一次直接打中示威者, 所以我哋覺得好驚訝好大件事, 但佢睇完同我講話, 如果呢啲事發生喺印尼根本冇乜人會理,因為印尼警察開真槍打死人已經好多好多次, 唔係淨係示威先係咁,連去睇波都係咁。 佢哋由好憤怒好不滿到慢慢開始麻木及甚至習慣, 其實咁樣係好唔正常, 但當件時發生咗好多次之後, 啲人就會開始習以為常。
我覺得最大既分別係
佢地做既係直擊政權
我地係香港只係打緊傀儡....
其實香港打嗰個係差唔多全世界最難打嘅邪惡集團,而且我哋只係bb班,可以捱到而家已經係奇蹟。
佢部車大陸做,香港部野德國做
客觀小小來講

1.人地有經驗 因為199幾年既時候推翻過獨裁政權一次
所以科技樹,技能可以即時用

2.佢地無香港人咁多顧慮,點解?問下上一代出賣香港個班人囉 上曬岸。人地印尼人都知民主緊要過前。所以香港大部份人勇武唔到

3.佢地成長環境唔似香港城市人咁 佢地自小就同大自然搏鬥。
反正佢地就係廢
好彩大家唔會睇到禁底

試下張我講既野開新po
一定個個淨係識屌柒我
香港人革命
唔比人婚前性行為、軍隊一定企係雞蛋果邊。
我地沒有「武力」直擊政權
只能以「文力」更大既規模揭露共產黨既罪行、共產黨對世界既威脅
好似929咁聲援新疆、西藏、維權人士、平凡8964等等
但仲唔夠力
你連傀儡都未打贏要點打政權
你唔打曬細boss點打大boss阿
打唔係剩係用「武」架嘛
岩岩打左去#333

如果你要講武既話呢場係贏不了的仗
由淺入深
先打到D狗斷手斷腳
再發夢時做瓜D落單狗
大家練到咁上下
就可以攻埋入狗屋
開武器庫
直接瞄準政權
其實真係無乜地方嘅示威者會成百米見到狗就掉頭走 :(
大家要加油
Level up!!!!!
唔怕 我整理好再開 總要有人做醜人
真真實實喺你面前殺同都唔知有無殺係兩樣野
尋日九丈厘離 未見到水炮車已全數奔走
鬼叫香港納稅人大把錢比狗買催淚彈咩,人地印尼人就住用

參考
香港人幾時先可以進步到咁
香港係差佬開路先再出水炮車,人地係水炮車開路先到差佬肉博點同
只可以講人地細個可能有軍訓,我地咩都無做過,係有差距
吊雞車成架吊起佢仲得添咁講
冇用 香港一出水車 ,
總有50+蓄龍係車隔離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞