印尼勇武派拆水炮車

420 回覆
1440 Like 4 Dislike
唔關乜嘢爛命一條,係人種問題。
佢地一開始keep住叫果句咩意思,個氣勢好撚勁
差個勇字
呢個講法好難聽 好多人會話咁樣即係送手足去死
我寧可做死嗰個 都唔要輸
因為未見識過,當佢哋知道多年來使用幾多過份武力殺死示威者及平民,佢哋就會冇嘢講。
之前有出tg呢條片無姐,唔敢話全部人無裝,不過果條tg片就咁睇無9成都有8成人無裝照食都唔驚
我都睇左呢單新聞
啲軍隊幫番示威者
yes 唔明點解仲兜
做文宣都唔好講野咁無腦 一陣比藍屍笑鳩我地
呢啲先勁抽
點解要拆..... 唔拎去反擊??
講起就燥我自己唔驚死有幾難
冇人死你地想點贏阿
問題次次大家淨係走
我連幫你地擋子彈都冇機會

成班廢柴又要驚死又要革命
你地夠膽衝我幫你地食子彈有咩所謂
廢就認左佢 不過香港人冇可能會同我一樣
夠鐘啦出去深水埗行街算
繼續講印尼有軍人倒戈
不能夠同香港相提並論
勇武從來都係心態+行動,知行合一而得既結果
香港拎棍都開實彈啦
香港人根本就輸心態,怕死怕痛
食tg,印尼人食得多過香港人,足球騷亂都射TG,抗議濫收地又射,宗教抗議又射,乜七都射,但佢哋好多只係持續幾日或者一次性,所以唔會有裝,佢哋嘅裝,係電單車 頭盔同埋毛巾, 有啲會有頭笠, 好彩啲有個醫生口罩。

我識一啲印尼朋友, 知道反送中發生, 睇相見到香港示威者個個鐵甲威龍飛虎隊咁樣, 佢以為個個好勁抽, 仲問係咪個個都識得功夫。
點樣教育大家豁出去?即使依加文宣有啲咩
“如果輸咗會點” 但好多都係偽勇武 甚或真係唔敢
香港有佢地咁多勇武敢沖 禮賓府都拎埋啦
呢d先係做野咖麻

手足學吓野
有出,段片結尾都有出
佢地冇防具,九成半人連口罩都冇帶依然冇大撤退
今次我地好彩有美國幫手
咁下次呢?
確保槍權先算係香港人嘅最終勝利

[長文]香港警察的清算及其暴動的可能性,真普選是否足夠,防止暴政再現及港人槍權
https://lih.kg/1612769
真。戰鬥民族
事實係我地都死左人都冇乜反應
香港人由細就灌輸和理非
太文明而變得唔識反抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞