印尼勇武派拆水炮車

420 回覆
1440 Like 4 Dislike
其實好唔公平,响連登一舉一動被狗mon到晒比佢地睇住食,佢地咩行動就要估估吓
幾日已經進化到超過香港人
排華果陣你唔講
印尼有咩事好危險(特別華人樣)
印尼人無嘢輸
咁撚多人?
一開始邊有色
其實主要都係因為一國兩制所以香港行純勇武唔work
Push
你見到水炮都係係警察後面,好難拆
自從印尼有示威後我都諗好唔好開Post, 一路無開係因為覺得兩邊條件/情況好大差別, 拎黎比無咩意思, 不過你俾個機會我鳩up下都好
其實如果你睇哂呢個post都知點解, 連登仔都分析哂, 其實大家睇咁多國家既抗爭片都明何謂真勇武
我都唔過濾有D咩條件係香港apply到
呢排係咁俾佢睇香港示威片 佢comments: (以下淨係講勇武層面)
1. 廿隻速龍跑出黎追百幾二百人, 雞飛狗走, 呢D唔算得上抗爭
2. 拎把姐打人真係得淡笑, 最低武力都baseball bat
3. 起到成地磚就一人一舊啦, 攻果時一齊掉磚, 一路攻一路掉

心態:
1. 佢地爛命一條, 天生打架當食飯, (佢平時笑笑口無咩野, 見過佢隻揪真係好撚狼死, 下下都想打到你癱)
2. 民族意識強, 一講到抗爭, 出得黎就係兄弟手足上就一齊上, 死就一齊死, 唔係得個講字
3. 士氣好撚緊要, 佢地成日反攻係因為士氣強過對家, 基本上係個士氣強到人地D差佬都唔撚想同你打, 癲撚過佢地, 佢地就會驚
4. **呢個我覺得係重點: 勇氣唔係黎自你套甲, 抗爭亦都唔係一少部分人有勇氣就得, 勇氣係由同行者互相激發出黎, 呢D野無得教, 係由心而發 (大約係咁意思)

以下條Link不解釋:
https://twitter.com/ApriliaLin/status/1178868765699624962
香港水炮車溝咗催淚彈嘅山埃、胡椒水
水炮射力同射程又勁咁撚多
無得比
香港人係廢唔洗揾藉口
罷一日工都想死咁
齊上齊落 拆佢老母啦
印尼水炮車周邊冇狗開槍cover
有橋過到兩米水馬同保護炮至算
有無發覺我地連埋到屎炮車兩米範圍既機會都無,班狗當正架屎炮車係寶,驚死人揩菜佢架裝左兩支強力水喉既爛貨車
因為印尼得水炮車
無防暴護住
香港人同南亞人冇得比啦
難聽講香港人真係溫室長大, 又冇兵役, 身形都輸蝕過人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞