業主發現養貓 要10日內搬走

138 回覆
4 Like 79 Dislike
張約打到明不可養小動物?? 同埋有冇打厘印?
我本身就係做業主,所以我好明白要趕租客走有咩野程序。不過我估樓主9成都係笠水即搬居多。
錯就一定你錯 無得講
不過你比人周到 一係比管理員知道 一係比業主撞破
送走貓貓再同業主deal,傾下加錢得唔得?
不過我傾向業主要俾時間租客改善才可單方面終止租約。
返去打你既FGO 啦撚屌
十日迫遷仲要充公按金都叫合理

唔撚怪得黑警開槍打人都有人覺得合理啦

業主唔合理在先點解樓主要同佢客氣
就算租約寫明佢有權趕你走
只要間屋冇受破壞,佢冇權沒收你按金架喎
就算佢話自己有損失,例如搵過租客嘅地產 佣金 都係半個月啫

一定要收返按金,先畀番鎖匙佢
如果佢唔肯畀,收樓時就報警備案
人地講明唔俾養,如果戶主對貓毛敏感,要換晒全屋傢俬電器呢,仲有,換全屋傢俬電器到重新出租,直至有新租客果段時間,租金損失。
而家收你按金真係so 左你
約有講明你就算吧啦, 留返口水求業主畀多2星期, 近排搵租樓應該易少少
人如其名
講明唔比養仲要走去做
自己死之餘仲害左隻貓
送走隻貓
再屌撚死業主
最近北角火警3級大火
叫業主小心啲
趕你走合理 沒收兩個月按金唔合理
如果係我 我會

1) 執得間屋乾乾淨淨 影幾張相比佢睇
話比佢知就算養咗貓間屋都仲可以keep得好靚仔
同佢供下可唔可以加少少租養埋隻貓
2) 同佢傾搬走 一定要收返齊按金先交匙
3) 如果佢傾硬 兩個月後先交匙去抵銷返個按金

利申: 係業主同時係租客
香港係保護租客的搵到先搬走,同時要叫佢比返啲按金,否則就住夠相等的日子
呢個先係重點。佢點證明你養?扮傻問番業主套下料。
但正常一個有經驗既業主,會有晒證據先叫你滾
呢個就真!但點check
老實講 樓主係錯在先
人地揸正黎做冇做錯,冇對樓主唔住
如果因為咁做仆街野真係唔好
叫佢走,十日係急但都無問題。
但收埋按金? 係咩原因先,有咩損壞左?全屋清潔都唔駛咁貴啦!憑乜野
你上得黎問,我估你都唔係想做仆街仔
上邊d意見真係睇得出某d連登仔真係低質
建議你都係搵業主商量一下
佢唔係有心搵藉口趕你走應該都仲有得傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞