林鄭對話即時討論區

5001 回覆
82 Like 52 Dislike
一哥死左啦
係 但到依家都仲有
屌林鄭個樣閪撚到
問下國泰白色恐怖
肥仔聰真係好耐無見過
佢搜哂身
場內市民屌力唔夠哦!邊個場內市民唔敢當面鬧臭屌佢嘅,俾個number敢屌嘅人!
使唔使保護返頭先發言啲絲打
覺得啲垃圾藍絲會搞佢哋
第一位絲打- 對題
第二位絲打 - 對題
第三位女士 - 講大灣區 講機遇做咩鳩
第四位巴打 - 知大家會講狗,所以佢想講其他,講返議會暴力 /DQ問題
第五位絲打 - 針對返林鄭表現,同埋提出新屋嶺問題 (好多議員太平申屎都入唔到,咁入面發生咩事無人知)監警會廢,問林鄭幾時承認監警會係廢,幾時成立獨立
第六位巴打 - 講返721 點解無狗去救市民 / 講蒙面法 係ON9 會激起人仇多D狗 / 市民唔信狗 , 有人話太子站死人 又唔SHOW CCTV比人查

林鄭扮哂喊咁回應
1. 話一國兩制 法治係香港核心價值 要大家守法 .....屌你老母 唔撚知點打重點 根本就無撚重點
2. 知道大家話要獨立調查 我唔係反對了解真相 事實上三個幾月 大家都見到好多野 令到大家擔心 621 721 831..知大家唔信 明明政府既人出黎澄清 ,但用咩方法搵真相?? 監警都可以係一個方法 同埋呢家係加強版
3. 大家比時間比監警會做野喇~ 佢地做既野 一定包哂大家想要查既事
4. 無論咩人都好 有人犯法 公務員又犯既話 都會嚴肅跟進
5. 瘋狂回應機場女士好鬼 再次重申 一國兩制 經濟一定好
6. 講緊自己表現 呢家話自己開始對話 加強管治

第7位女士 - 針對林鄭無能 同軍政府一樣 , 搬數據話班狗無人支持 , 示威遍地開花 , 屌鳩林鄭攪到香港咁亂 , 習近平都唔撚鐘意你 , 你必須下台 , 林鄭你老母咪撚屈通識呢一科 / 班狗無委任證點投 監警無調查權 / 831 做咩撚唔拎CCTV出黎 你係特首都無權? 班狗濫捕緊 增加新屋嶺增加透明度
第8位女士 - 講返獨立 , 話三個月 監警都無撚用 , 點解唔一齊做? 2球人出黎 又唔撚聽 , 呢家先抽150人? 呢150人代表到我地?
第9位女士 - 房屋問題 , 希望林鄭佢地著重 / 講返獨立調查 , 查暴動原因 ,係咪議員攪事? 如果係就停職佢地 (屌你老母藍屍呀) / 捉撚哂老師既人 / 話老師唔成熟 唔應該講政治教壞學生/ (好撚藍屌你) / 要重推國民教育 / 捉假記者 特別係香港電台 話佢收政府錢 唔撚撐政府? 屌你老母 全場拍手!?!?
第10位女士 - 屌林鄭 , 我地問既野好有質素 , 但你答到好7 成日避問題 令人好失望 , 又話對話? 得個3分鐘? 你同商人傾個陣 你會比3分鐘佢地咩? 我地傾就3分鐘? 仲要問哂先係咁? 對答唔係咁架!!! 尊重係發自內心 ,唔係你話播國歌就要尊重 ! 屌林鄭唔係人人平等 竟然話示威者係低等人! 係 你可能係好叻既人 但你唔係一個好管治既人 , 要求一問一答同林鄭對話 , 要求普選 一人一票

林鄭回應
1- 我可以安排深度閉門同你傾
2. 我知道自己做得唔好 有人話我離地 我知道! 所以我希望我可以改善!
3. 想喊咁 ON99 話要保持關心 聽多D 大家意見 唔好等D事浮哂上面先知大獲野

第11位男士 - 和理非 土生土長 , 以前細過見到好多野都好公平 好開心 雖然好窮 但今日見到大家都好似好有錢 但社會就好分化 , 唔知點教細路仔 又唔知幾時出街會比人斬// 雖然你回應左其中一個訴求 ,相信你成立獨立 相信一半人會收貨 / 狗係專業 / 唔想香港繼續亂 /

第12位男士 -有鄉音 話大家問既野都係問香港 , 但佢想講香港發展 ,而唔係講狗 講示威 // 講房屋問題 搬數據出黎 話香港房屋問題 // 講香港係中國一部份 又係大灣區重要城市 // 講國旗被掉 教師出卷有情緒 又燒中環站 話好撚痛心 講緊旅客一定會少 //

林鄭回應
1. 我會聽大家意見 將香港變返我地熟悉既香港
2. 關於新屋嶺 , 我有同同事傾過 , 我知道呢個地方唔係常設拘留地方 只係最近拉左好多人 先會用 , 但知道大家對佢有關注 所以警方係唔會再用呢個地方

政制權又講一國兩制 廢話 唔洗重點 // 希望大家了解多D一國兩制

第13位女士 - 出面好多示威者 講緊口號意見 , 林鄭唔出去同佢地傾? 呢家拉左千幾人 仲有好多後生仔 , 好多街坊行過都拉 又打到成身血 又無律師搵 仲要有D13歲 無任何社工陪同 又拉去警署無人理 又簽埋唔知咩野文件先走得 , 點解林鄭探八達通機都唔去探新屋嶺 721 831市民?
同埋 一哥去撚左邊? TG 周圍都係 好影響環境
其實主流仲係雙普選
閘大大呢排威啦
一哥失蹤
肥聰
盧偉聰去左邊
盧偉聰
肥仔聰會唔會係其中一條淨屍
一哥比人溶撚左啦喎
一哥真係好耐冇見過
肚痛好易
新屋嶺!!!
政府永遠氹住香港人
轉過撚頭買撚左香港
9up會有樣好

睇清藍絲思維, 針對性文宣
Fact check哂政府謊言+春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞