【動物台侍奉部22】當我拔出第二把劍

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
啱啱睇咗星之聲,又真係幾好睇
啱啱睇咗星之聲,又真係幾好睇

希望誠哥得閒睇返呢套嘢
諗返自己當初點起步
君名真係一般動畫feel
定佢做完言葉覺得已經成功自我實現轉形做商業片
迷思緊點解會有人吹奏誠哥啲作畫

理得你手畫定電腦cg靚就得

好膚淺
除左啲畫靚
套野入面啲物理效果,表情,動作,細緻位之類都好睇得出套野係勁定水皮

咁星之聲都有d唔合理位
太空爆血
下個月係京都同動物台手足一齊happy
等我改番bitch個名應下境
等我改番bitch個名應下境

唔識
等陣臨訓pad anyone

好膚淺
除左啲畫靚
套野入面啲物理效果,表情,動作,細緻位之類都好睇得出套野係勁定水皮

咁星之聲都有d唔合理位
太空爆血

我又唔係講星之聲
啲人成日都話作畫勁勁勁,全部都係加了很多光影特效,睇落好靚就等於作畫勁勁勁

講起太空諗起akira
啲作畫真係好犀利,最記得有幕鐵雄飛上個衛星上面靜音,個衛星跳落黎個陣係大氣層燃燒緊就有返聲,呢位做得幾細緻

阿基拉有今生無來世,不惜工本全世界參與,台灣韓國都有幫手畫

當時正在吉卜力工作室『龍貓』擔任製作擔當的田中榮子、得知同期製作中的大友克洋監督的動畫電影《阿基拉》製作進展緩慢、有將龍貓的作畫派遣到《阿基拉》工作組幫忙的插曲。(被戲稱為「貓的幫助」)。

之後、『阿基拉』為了還人情派遣森本晃司等人參加《魔女宅急便》的製作。以此為契機森本晃司和田中榮子建立了深厚的友情、抱著「想建立我們自己的天空」想法的森本晃司、佐藤好春以及田中栄子意氣相投、STUDIO4℃就此創立。
想知會員鳶一折紙去jor邊

好膚淺
除左啲畫靚

咁星之聲都有d唔合理位
太空爆血

我又唔係講星之聲
啲人成日都話作畫勁勁勁,全部都係加了很多光影特效,睇落好靚就等於作畫勁勁勁

講起太空諗起akira
啲作畫真係好犀利,最記得有幕鐵雄飛上個衛星上面靜音,個衛星跳落黎個陣係大氣層燃燒緊就有返聲,呢位做得幾細緻

咁光影特效又唔係咁易玩嘅
但係你識玩嘅話最直接最快令人產生印象咁解
細節位始終要多d時間去理解消化
Btw akira我未睇,係咪又係90年代產物黎
今時今日應該得eva叫得郁咁多公司幫,幾套劇場版協力名單長到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞