[討論]美女與野獸Beauty and the Beast 真人版

267 回覆
24 Like 7 Dislike
有無人同我一樣 覺得d 僕人好樣衰
樣衰到有d恐怖

明明動畫勁可愛 特別係茶煲太太

好撚得意wo...
有無人同我一樣 覺得d 僕人好樣衰
樣衰到有d恐怖

明明動畫勁可愛 特別係茶煲太太

好撚得意wo...

除左個塵拂同個鐘之外 全部都有d恐怖
睇完覺得好垃圾
劇情飛得好快
無啦啦妙麗同隻野獸勁close
歌唔係特別好聽
Orchestra d arrangement拍落LaLaLand到輸九條街

最後個丕婆想點,兩個主角完全當佢透明,自己興興我我

有冇人發現老豆最尾被消失左

係喎! 你唔講我唔記得左

最後老豆畫畫成個鏡頭影住
重睇喇
點解你地會話迪士尼係左膠
明明08年先有第一個黑人公主
但係之係唔係點宣傳過
聽聞日本迪士尼直情唔會有搵到tiana既產品
美女與野獸上映前一排先有第一個同性kiss既鏡頭
特登係呢一套用多左黑人
但係9成時間都唔係人類

迪士尼做童話架
佢d片既idea係要勇敢,唔好以貌取人
但係佢做既野肯定唔係lo
可能係我想講 變左做膠post
d人見到我話 變左膠post
咪誤會左
想問本身話la la land個男主角本身係拍呢套? 咁係做牛魔王個角式? 成套都冇真樣出咁梗係推呢套拍lala land la?
王子幾靚仔 D埸面整到幾浪漫幾華麗

老豆最尾咪畫緊畫
本黎覺得EMMA都幾靚
睇完覺得佢啲演技又屎又唔靚
貝兒個角色又任性兼ON9

全程特技多過乜, EMMA 都無咩發揮機會啦...
成套戲睇Emma 好靚女
本黎覺得EMMA都幾靚
睇完覺得佢啲演技又屎又唔靚
貝兒個角色又任性兼ON9

全程特技多過乜, EMMA 都無咩發揮機會啦...

想問卡通版個貝兒係咩性格
太耐以前睇唔記得左
gay 片

gay你老母

其實套嘢講gay嘅成份少到唔少
啲耶撚唔講我都唔會特登留意

就算講左都未必知

我睇完都唔知到底邊度講緊hehe

有3條友,最後大戰果時俾化妝衣櫃變左做女裝,然後自己係度微笑,所以佢地係gay?
利申:9估

Lefou 對自己嘅取向一直都唔清楚
就算被Gaston欺凌都伴隨左右
又扮Gaston咁懶型想溝女
到被Gaston飛起
片尾舞會先有意識自己係雙性/同性戀

一開始已經有 gaston兩個差唔多去到村
gaston話佢地兩個拍擋好夾 lefou同意 仲話咁你仲駛乜去搵女人

三個看似咁man既劍客被換衫 其中一個竟然鍾意
咁極端做到喜劇效果之餘 都話到比人知其實現實鍾意變裝唔等於唔man/gay/性別認同障礙
有d連登仔見到人拍拖
另一半咁岩係好樣/有錢 就話人一定係因為個樣野先鍾意人
無問過都無心諗過係咪有其他優點
其實咁樣諗先係最睇樣睇錢。
好撚難頂,我見隔離有D人都好唔耐煩
好似ON9當有趣咁,有D柒到唔敢睇feel
得幾場ok
歌舞個D拖得太長,個肥仔讚美加斯頓個場真係好難頂好嘔心
長到想快D完啦仆街, ON9當有趣

原版都係咁自high啊
最尾佢地變返擺設個度睇到眼濕濕
勁好睇
睇完覺得法國版嗰套好睇啲
Emma同Dan啲感情進展快到不得了
加上一開始講到Belle有幾特別,識自製洗衣機,又教人識字
屌你見到人哋書房之後好似濕撚哂咁
好拜金feel

Same 原本以為套戲會加多啲劇情講兩個人劇情既推進

佢見到個書房因為鐘意睇書 所以好鐘意
佢係鐘意個城堡當初唔會想偷走

Belle 一見開始唔係要講佢幾特別
歌詞講佢係'interesting girl'其實係踏緊佢。
野獸係全世界眼中既異類,
而belle係嗰條小村莊(狹窄既小世界)中既異類,佢有學識根本無人欣賞。

belle見到咁多書發現終於有同道中人,佢鐘意睇書亦當書庫係寶藏,所以唔係拜金

gay你老母

其實套嘢講gay嘅成份少到唔少
啲耶撚唔講我都唔會特登留意

就算講左都未必知

我睇完都唔知到底邊度講緊hehe

有3條友,最後大戰果時俾化妝衣櫃變左做女裝,然後自己係度微笑,所以佢地係gay?
利申:9估

Lefou 對自己嘅取向一直都唔清楚
就算被Gaston欺凌都伴隨左右
又扮Gaston咁懶型想溝女
到被Gaston飛起
片尾舞會先有意識自己係雙性/同性戀

一開始已經有 gaston兩個差唔多去到村
gaston話佢地兩個拍擋好夾 lefou同意 仲話咁你仲駛乜去搵女人

三個看似咁man既劍客被換衫 其中一個竟然鍾意
咁極端做到喜劇效果之餘 都話到比人知其實現實鍾意變裝唔等於唔man/gay/性別認同障礙

Agger 著女仔衫cosplay 用女仔野可以因爲覺得d衫d野係靚
例子,粉紅車會有9成車主係男人
我自己都成日用粉紅色野
係咪得我一個覺得個茶壺好詭異
卡通個茶壺用個茶咀做鼻可愛好多
就咁畫d五官上個茶壺度有d恐怖

不過其他傢俱其實都係卡通版個樣可親d

有知音

呢兩件個樣令我好不安

最後老豆畫畫成個鏡頭影住
重睇喇

咁大個老豆幢係度畫畫都睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞