[討論]美女與野獸Beauty and the Beast 真人版

267 回覆
24 Like 7 Dislike
今日睇左。除左emma有d scene仲係有妙麗同埋係貝兒個種cute外,其他都好好wo
還原度極高,有d故事改左既位都好make sense 不過唔一定3d
新出個首how does a moment live forever 都好好聽
今日睇左。除左emma有d scene仲係有妙麗同埋係貝兒個種cute外,其他都好好wo
還原度極高,有d故事改左既位都好make sense 不過唔一定3d
新出個首how does a moment last forever 都好好聽

睇完覺得法國版嗰套好睇啲
Emma同Dan啲感情進展快到不得了
加上一開始講到Belle有幾特別,識自製洗衣機,又教人識字
屌你見到人哋書房之後好似濕撚哂咁
好拜金feel
新出個首how does a moment last forever 都好好聽

我都覺得好好睇
屌劇情果d應該唔太記得原作係點
因為係童話故事,個故事有唔合理嘅地方我唔覺得有問題,況且係重製版黎,跟動畫跟得好足
成套戲都好撚靚,靚過動畫,睇靚人靚場景靚道具靚動畫都值回票價
be our guest、同野獸跳舞果度、ending果度都靚到好令人感動(冇咩文學根底,除左靚唔識形容)
唯一問題係真係emma,佢除左個樣都係咁靚之外,根本唔似belle。佢冇belle果種自信同埋好柔弱下。
妙麗
好拜金feel

都唔係既 妙麗一早知佢有城堡啦
我覺得幾好睇
對比起灰姑娘 呢套先似返我心目中既迪士尼電影
灰姑娘真係悶撚到我想中途走
呢套整體黎講都OK既 主要靠D歌去撐時間
劇情就算啦... 睇呢套野你都唔撚係睇劇情架啦
不過冇emma做女主 呢套起碼少一半人入去睇
好拜金feel

Same 原本以為套戲會加多啲劇情講兩個人劇情既推進
對比起灰姑娘 呢套先似返我心目中既迪士尼電影
灰姑娘真係悶撚到我想中途走
呢套整體黎講都OK既 主要靠D歌去撐時間
劇情就算啦... 睇呢套野你都唔撚係睇劇情架啦
不過冇emma做女主 呢套起碼少一半人入去睇

我都有睇灰姑娘 悶到癲
好拜金feel

佢見到個書房因為鐘意睇書 所以好鐘意
佢係鐘意個城堡當初唔會想偷走

Belle 一見開始唔係要講佢幾特別
歌詞講佢係'interesting girl'其實係踏緊佢。
野獸係全世界眼中既異類,
而belle係嗰條小村莊(狹窄既小世界)中既異類,佢有學識根本無人欣賞。

belle見到咁多書發現終於有同道中人,佢鐘意睇書亦當書庫係寶藏,所以唔係拜金
好拜金feel

佢見到個書房因為鐘意睇書 所以好鐘意
佢係鐘意個城堡當初唔會想偷走

Belle 一見開始唔係要講佢幾特別
歌詞講佢係'interesting girl'其實係踏緊佢。
野獸係全世界眼中既異類,
而belle係嗰條小村莊(狹窄既小世界)中既異類,佢有學識根本無人欣賞。

belle見到咁多書發現終於有同道中人,佢鐘意睇書亦當書庫係寶藏,所以唔係拜金

無錯 其實啲歌係有意思
點解套戲一開波就話Once upon a time in France, there was a prince...
但係成套戲都講英文?
點解套戲一開波就話Once upon a time in France, there was a prince...
但係成套戲都講英文?

其實d 時間線係點?[劇透小心]
以前動畫勁大bug, 個咒要21歲前破到,而王子受左咀咒十年,即係十一歲就俾女巫落咒

今次真人版,唔知佢地受左咒幾多年,但d 家人仲在生
Belle 老豆俾人綁到救番係五日嘅事,同時belle 同beast 相處左都係大約五日左右?belle 初到城堡又跌左一塊花瓣,話剩番四塊,但成套戲我當進行左個幾星期到,已經跌晒五塊瓣,咁每兩三日已經落一塊,一支玫瑰當30塊,咪即係佢地都係受左咒幾個月都唔知有冇?
其實d 時間線係點?[劇透小心]
以前動畫勁大bug, 個咒要21歲前破到,而王子受左咀咒十年,即係十一歲就俾女巫落咒

今次真人版,唔知佢地受左咒幾多年,但d 家人仲在生
Belle 老豆俾人綁到救番係五日嘅事,同時belle 同beast 相處左都係大約五日左右?belle 初到城堡又跌左一塊花瓣,話剩番四塊,但成套戲我當進行左個幾星期到,已經跌晒五塊瓣,咁每兩三日已經落一塊,一支玫瑰當30塊,咪即係佢地都係受左咒幾個月都唔知有冇?

我睇完都諗唔明依幾點
岩岩睇完
平時覺得emma watson成個男人咁
但係戲入面好正
不過演技都係成個妙麗咁
有幕拎住枝木以為佢想出魔法
劇情就無咩突出 但啲歌幾好

我睇左覺得好撚好睇
就算童畫故事都一早知道哂劇情,Disney 都做得好出色,每個人物佔重都好好
尤其蠟燭仔其實幾搶戲
Last死哂果下真係好感動,雖然明知大團圓結局但都好緊張
畫面真係好華麗
我學得係disney呢排真人電影中最高質
我睇左覺得好撚好睇
就算童畫故事都一早知道哂劇情,Disney 都做得好出色,每個人物佔重都好好
尤其蠟燭仔其實幾搶戲
Last死哂果下真係好感動,雖然明知大團圓結局但都好緊張
畫面真係好華麗
我學得係disney呢排真人電影中最高質

Agree

對感情上嘅刻畫好細膩
Something there 同跳舞都feel 兩個人急接近,心跳加速
有好幾個位都感動到眼濕濕
成套戲
咩都靚
唔想佢完
但係成套戲都講英文?

呢到係咪咁多00後無睇過動畫

其實睇返動畫版,會覺得動畫版劇情上仲唔make sense 兩人感情去得仲快
其實多數入得去睇既人都知劇情係點,主要都係想睇disney公主式既戲。(或多或少都係因為Emma) be our guests個幕真係

Btw今晚明珠播動畫,未睇過既00後可以睇返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞