[討論]美女與野獸Beauty and the Beast 真人版

267 回覆
24 Like 7 Dislike

gay你老母

其實套嘢講gay嘅成份少到唔少
啲耶撚唔講我都唔會特登留意

就算講左都未必知

我睇完都唔知到底邊度講緊hehe

有3條友,最後大戰果時俾化妝衣櫃變左做女裝,然後自己係度微笑,所以佢地係gay?
利申:9估

Lefou 對自己嘅取向一直都唔清楚
就算被Gaston欺凌都伴隨左右
又扮Gaston咁懶型想溝女
到被Gaston飛起
片尾舞會先有意識自己係雙性/同性戀

最尾一齊跳舞果個唔知係咪就係果個鐘意女裝既男人

講緊三劍士下嘛 果個位好好笑
gay 片

gay你老母

其實套嘢講gay嘅成份少到唔少
啲耶撚唔講我都唔會特登留意

就算講左都未必知

我睇完都唔知到底邊度講緊hehe

有3條友,最後大戰果時俾化妝衣櫃變左做女裝,然後自己係度微笑,所以佢地係gay?
利申:9估

果度叫啲易服癖人解放心結呀嘛?仲有無啦啦整左一大堆黑人真係好礙眼,又要講到女性識字係被打壓,從而提倡女權,廸士尼硬係要大同世界,平等……

迪士尼本來就係左膠
自然就係咁樣提倡架啦
其實d 時間線係點?[劇透小心]
以前動畫勁大bug, 個咒要21歲前破到,而王子受左咀咒十年,即係十一歲就俾女巫落咒

今次真人版,唔知佢地受左咒幾多年,但d 家人仲在生
Belle 老豆俾人綁到救番係五日嘅事,同時belle 同beast 相處左都係大約五日左右?belle 初到城堡又跌左一塊花瓣,話剩番四塊,但成套戲我當進行左個幾星期到,已經跌晒五塊瓣,咁每兩三日已經落一塊,一支玫瑰當30塊,咪即係佢地都係受左咒幾個月都唔知有冇?

前日睇真人, 尋晚睇卡通(Pearl).

真人版就好似冇交代時間問題. 我最初睇時就係感覺係被咀咒好幾百年嗰種. 到末段城堡大混戰時僕人同村民相認先知道其實係同一年代, 可能只係幾年內嘅事.

真人版開始時亦有提過女巫同時下咒令城堡以外嘅人遺忘城堡及入面嘅人的存在.

卡通方面, 好似冇提及過會被外間人遺忘的咀咒. 但有提過將王子變成野獸後, 王子21歲時玫瑰花瓣先開始掉落. 即係21歲前玫瑰花冇掉落, 21歲後開始極速掉落, 應該係咁.
係咪on 撚9 人地迪士尼拍比人家大細睇 梗係最簡單易明 你又要有深度 又要咩detail 位好好交待 有個重要話同lala land 比 根本2 套唔同性質嘅戲 你不如同shutter island 比啦
係咪on 撚9 人地迪士尼拍比人家大細睇 梗係最簡單易明 你又要有深度 又要咩detail 位好好交待 有個重要話同lala land 比 根本2 套唔同性質嘅戲 你不如同shutter island 比啦

咪就係
明明真人版黎講呢套已經做得好好
要有變化 少少深度既睇之前套黑魔后啦
個套都好正

想睇戲情但走去睇迪士尼仲要係公主故事。心諗wtf

咪就係
個套都好正

黑魔后

佢見到個書房因為鐘意睇書 所以好鐘意
佢係鐘意個城堡當初唔會想偷走

Belle 一見開始唔係要講佢幾特別
歌詞講佢係'interesting girl'其實係踏緊佢。
野獸係全世界眼中既異類,
而belle係嗰條小村莊(狹窄既小世界)中既異類,佢有學識根本無人欣賞。

belle見到咁多書發現終於有同道中人,佢鐘意睇書亦當書庫係寶藏,所以唔係拜金

無錯 其實啲歌係有意思

劇情有咁難明咩?點解可以理解到貝兒一見到個書房就係拜金

冇錢根本唔會有咁大既書房+咁多書

怪獸係有錢
但依家講緊貝兒唔係鐘意佢有錢
貝兒係鐘意睇書

小學雞?

D人總係要歪曲下先顯得自己醒過人

點解會得出野獸有錢=貝兒拜金呢個結論。痴線我唔明

歌詞講佢係'interesting girl'其實係踏緊佢。
而belle係嗰條小村莊(狹窄既小世界)中既異類,佢有學識根本無人欣賞。

belle見到咁多書發現終於有同道中人,佢鐘意睇書亦當書庫係寶藏,所以唔係拜金

無錯 其實啲歌係有意思

怪獸係有錢
貝兒係鐘意睇書

小學雞?

點解會得出野獸有錢=貝兒拜金呢個結論。痴線我唔明

憤世毒撚

咪就係
個套都好正

好明顯有班人連呢套野定位係乜都唔知
明明人地係合家歡童話故事
同lalaland劇情都唔同類型
講真呢套真人版算係唔錯,至少還原返動畫,同埋人物描述深刻返交代返男女主背景
用歌又串連返劇情都俾人屌跳劇情,明明動畫跳得仲快
見人3D版話ok
咁4DX版體感效果如何?
佟街 標題唔講劇透注意
佟街 標題唔講劇透注意

仆*

無錯 其實啲歌係有意思

怪獸係有錢
貝兒係鐘意睇書

小學雞?

鐘意任何物質上嘅嘢都係拜金
書係貝兒眼中就係最值錢既金
佢一見到個圖書館就即刻濕曬,咁你話佢係咪拜金先?

佢都唔係鐘意野獸本人, 一開始只係出於同情幫佢療傷, 之後見到圖書館即刻留低連老豆都唔記得, 到走個陣根本都無鐘意過野獸(證據: 魔咒沒有被解除), 咁仲唔係為睇書先留低?

貝兒到最後都係出於內疚感先對野獸講聲我愛你,其實個時花瓣一早已經跌晒落嚟,即係野獸到死都未同貝兒真正相愛,根本mission failed。
只係事後個女巫聽到貝兒講左句我愛你先信以為真,用魔法復原所有野。(如果任務完成女巫根本唔洗出手自動波會回復)

本身美女與野獸教人唔好以貌取人,但最後王子又要變返靚仔作為"最後奬賞", 即係故事都默認,靚同美麗係比較優等。

最後貝兒見王子變到咁靚仔又有書比佢睇仲唔depp晒糖雙眼發光

呢啲虛偽童話呃到細路仔呃唔到我地,不服來辯

無錯 其實啲歌係有意思

怪獸係有錢
貝兒係鐘意睇書

小學雞?

鐘意任何物質上嘅嘢都係拜金
書係貝兒眼中就係最值錢既金
佢一見到個圖書館就即刻濕曬,咁你話佢係咪拜金先?

佢都唔係鐘意野獸本人, 一開始只係出於同情幫佢療傷, 之後見到圖書館即刻留低連老豆都唔記得, 到走個陣根本都無鐘意過野獸(證據: 魔咒沒有被解除), 咁仲唔係為睇書先留低?

貝兒到最後都係出於內疚感先對野獸講聲我愛你,其實個時花瓣一早已經跌晒落嚟,即係野獸到死都未同貝兒真正相愛,根本mission failed。
只係事後個女巫聽到貝兒講左句我愛你先信以為真,用魔法復原所有野。(如果任務完成女巫根本唔洗出手自動波會回復)

本身美女與野獸教人唔好以貌取人,但最後王子又要變返靚仔作為"最後奬賞", 即係故事都默認,靚同美麗係比較優等。

最後貝兒見王子變到咁靚仔又有書比佢睇仲唔depp晒糖雙眼發光

呢啲虛偽童話呃到細路仔呃唔到我地,不服來辯

香港而家嘅價值觀的確類似嘅

但如果講而家套真人版,其實劇情有交代到belle同野獸點日久生情同點改變野獸
由something there開始講belle開始對野獸改觀,然後十月芥菜春心動
「There's something sweet and almost kind
But he was mean and he was coarse and unrefined
And now he's dear and so unsure
I wonder why I didn't see it there before」

真人版講佢地兩個透過睇書呢樣共同興趣多咗接觸多咗野傾
同埋belle一直都係擔心佢老豆,如果真係要錢比我都唔走喇,理撚得老豆死咩
最後即使野獸死咗,belle未講我愛你,但情感上已經鐘意咗野獸仲咀咗佢,如果唔鐘意邊咀得落
如果你話belle斯德哥爾摩症候群都算合理嘅

呢啲童話故事不嬲都係懶大道理要大愛,要睇反童話故事不如睇史力加,串到應一應
On9,咁姐係要窮撚加樣衰先係真愛
太長唔quote
其實動畫原著去得仲快,電影已經加多左情節去表達二人感情。再深刻畫落去我估要睇成3個鐘

另外動畫原著,本身係貝兒係最後一塊花瓣未落前已經同左野獸講我愛你。係電影版唔知點解要改落完先講,可能要比個女巫再次出場同表達當d傢私真係無左生命時,大家個種失落感掛 我承認呢到改得怪左少少

最後,公主童畫故事係好多港女夢寐以求架啦,唔係邊得黎咁多港女

係窮撚之餘又唔可以太多物質野
窮撚睇太多書收埋太多書,結果人地鍾意書=拜金
睇黎要兩袖清風先有真愛

係窮撚之餘又唔可以太多物質野
窮撚睇太多書收埋太多書,結果人地鍾意書=拜金
睇黎要兩袖清風先有真愛

連登毒男嘅終極幻想
又窮又樣衰又冇內涵冇優點都愛你先係真愛
係咪咁多小學雞未睇過動畫版
咁都有得駁
變左膠post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞