免費安全 學生 VPN教學(有片,簡易)

169 回覆
63 Like 3 Dislike
呢個ss同ssr都可以,不過v2ray我唔識🤔
輕推
一鍵果d係支那人寫, 有冇再加code無人知, 最好直接用github 原版, 用埋nginx做掩護
輕推
唔安全, 免費野一定要假設唔安全.

但你自己連config file都未識睇, copy and paste 起既vpn server, 一樣係唔安全.
Thz
自己推
V2ray有個一鍵script有後門
有人話check到佢用resource挖礦
所以最好用原版, v2ray 要set好一般人難d, 又要買domain, 裝cert行https, 裝nginx 扮網站, 最後先裝v2ray, 安全性最強.

簡單d裝ss, brook最易
輕推
請賜教:
邊隻牌子路由器穩陣?
邊隻牌子手機防毒軟件穩陣?
Router 我諗Asus,台灣公司,不過我自己係用tp-link,用左好耐,性價比高不過大陸公司

手機就apple
多謝你回應同意見
shell script唔難睇喎 open source嘅

利申: 識少少bash
Docker 在手,天下我有

唔使咁煩,docker-ce安裝好過one key install script
防毒軟件bitdefender最勁,佢有手機版,ios都有,但係以手機防毒軟件尼講佢係咪最勁我就唔知啦。
不過佢defection rate最高所以先話佢勁,咁我諗手機都一樣嘅姐。
BTW 自製VPN係for security唔係for anonymity
同意,同埋最少自製安全過出面隨便用人地既免費vpn
現在都唔算好難掛,code直接Copy and paste就用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞