免費安全 學生 VPN教學(有片,簡易)

169 回覆
63 Like 3 Dislike
整到了 想問下如果太高ping, 想轉location, 係咪要重新嚟過? thanks!
手足想轉地區定ip?
手足搞唔搞到?
如果好高ping係咪應該轉地區?
係,你可以參考呢個網
http://www.azurespeed.com
上網搵過,得兩個方法轉地區,
①刪掉重練

②create 個新Linux in new region 然後copy過去(利申唔熟)
*有可能本來嗰區連香港就係咁高ping
好,咁我再試下
唔該哂ching你條片講解得好好
Thanks so much!
多謝你既讚賞,希望對大家有用

Btw其實有段code可以對Debian內建的網路優化,增加頻寬和降低延遲,都係copy&paste就得,我諗普通人未必在意就沒加落片入面,你可以試下

echo "net.core.default_qdisc=fq" >> /etc/sysctl.conf
echo "net.ipv4.tcp_congestion_control=bbr" >> /etc/sysctl.conf
sysctl -p

lsmod | grep bbr
唔知點解佢會出 bash: /etc/sysctl.conf: Permission denied
因為你沒Permission,打番句 sudo su 拎permission就得
巴打想問下係咪有得set VpnGw1/VpnGw2/VpnGw3 去提升個bandwidth 降低latency?
我google咗好耐都搵唔到點set 想睇下你知唔知
宜家成百幾ms latency, 有啲lag
https://docs.microsoft.com/en-us/azure/vpn-gateway/vpn-gateway-tutorial-vpnconnection-powershell
佢有教點set,但是非常抱歉,我真係唔太熟,唔敢指教

我連個vpn 去test latency,某嗴地方高少少,好似Frankfurt,London,Miami大約不高於370,其他就維持100-200之間,我個人黎講都接受到
721 831 101 1111推
要kernel support BBR 先有用
Linux kernel 唔係version 4.9+ 要自己裝一次個Kernel
慢推
721 831 101 1111
This is GOOD, 我跟呢個post set-up 已經用左3 個月, 好快好穩定
btw 有冇得用黎set-up VPS? 想裝firefox 做一d 特別用途
唔太熟sorry
慢推
我係用linux 既
請問有冇Linux 既SSR client?
見你個list得windows, macOS, IOS, Android
唔好意思,當時整只有考慮大路野同我試過既
Linux 既話,我見官網有,但是要自己整個json(唔config)
我見到呢個網好像有,你可以參考下
https://blog.skihome.xyz/posts/cf71037e/
https://youtu.be/LQc4UvEyChs

試咗唔同方法 終於搵到個簡單
shadowsocks qt5 + SwitchyOmega
thz for sharing,得閒我再試下,唔好意思
突發又有需要推Post
呢個post一出個時已經見到
但我懶見到咁煩唔想搞住
到左今日仲要真係要的起心肝跟住條片搞

個時諗住唔會咁快殺到黎掛
點知而家唔夠一年就
一早已經留定名備用
但我個陣以為要十年後先用得著

我唔係天真架 但我只係覺得好唏噓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞