免費安全 學生 VPN教學(有片,簡易)

169 回覆
63 Like 3 Dislike
想問
如果買左vpn , 係屋企用wifi call / 出街用volte ,會唔會咁樣比人將vpn ip同電話號碼掛勾?
https://lih.kg/1620626
Mac同window一樣,你唔用可以click番直連模式

Iphone Potatso 入完之後有得禁start,唔用禁番stop

有需要我可以再整片
想問下直連模式即係邊個?
我見到有auto mode by PAC
Global mode
Manual mode
ACL mode
電腦白痴唔係好識睇
https://crifan.github.io/scientific_network_summary/website/server_client_mode/ss_client/client_mac.html

其實我都唔知英文版係咩,我用mac版同window一樣

附上教學,唔好意思
感謝
另外想問下點解我用一啲check ip嘅網係出日本嗰個(大部份
但係有一啲會出返我香港本身嗰個
係唔係有嘢整錯咗?
你用Vpn 個ip call出去,個app一定會record你ip,如果有人查no,你用過既ip會比人搵到,我只可以咁答你
如果全局模式我未試過,但佢有個模式好似set左淨係某啲網先用vpn

e.g.淨係上大陸網先會用vpn去上,如果香港既網就用番你ip

全局應該唔會有咁既情況
好的我再試吓
有咩唔明再問一問你
唔該晒
Btw,mac好像可以有得禁on同close、如果沒理解錯,應該on,然後global mode

(我打機玩dmm,要window先用到,mac用過下就沒掂,所以沒咩印象,唔好意思)🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
輕輕一推
自己的po自己推

巴打知唔知點搞
唔知,你搞左咩
封番官網問下佢

巴打知唔知點搞
唔知,你搞左咩
去番官網問下佢
冇啊冇搞啲咩啊
會唔會係因為我成日用唔同IP上
佢懷疑我俾人hack咗
Azure 唔知做乜鳩deactivate 咗我個學生ac
我另外一個朋友都整唔到
有可能,我昨晚睇佢條款佢有咁講
免費野,沒辦法,唯有去官網搞搞佢
我轉頭研究下其他platform
頭先去整咗GCP+outline
但係佢個教學好唔清楚 唔知用咩地區
求其揀咗台灣 hhd都係求其揀一個
我見IP係show 美國
不過見有啲網唔知咩dns之類show大陸
唔知係唔係set錯
電腦白痴盡咗力
同埋要入信用卡好麻煩 唔知佢會唔會偷偷收我錢
我都知啊,azure呢個叫做簡單少少,真係咩都唔識都用到,同埋唔駛信用卡
v2ray都可以一鍵script啦,又有人main,而且相對ss更加穩定pass through 都大陸gfw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞