Deliveroo 步兵 38 之 有咩就問車務部

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
過咗12分鐘上線就已經扣出席率
另外如有兩單或以上 必須接1單
否則一樣扣出席率

補底(車手75步兵55)要(每個時段計)高過80%接單率先有
補底(車手75步兵55)要(每個時段計)高過80%接單率先有

繁時先有
剛才情況我上線接左第一單 已經剔左係最後一單 我完成此單時候只係1940 還有20分鐘時間 如果我不上線返 最後呢一小時有冇55蚊? 因為張單我見只有35蚊 and 10蚊貼士 (另一個問題係原來個客有咁好比10蚊貼士 ??定就係系統按比例地我多左這10蚊?)

實際上我最後1940係上線返之後有接多一單 但這單完成時間是2040但因為本來2000-2100我未能預約 所以這部分時間係唔會有55蚊補底?(張單係35蚊 +3蚊貼士)(即係如果我報埋這段時間 拖到時段完結才完成此訂單會否有55補底?)

咁補底個意思等於每個時段(1小時)只有1單/0單時才有55蚊
咁應用上即係如果係目標只係想拎55蚊 應該接到第一單時要拒絕 搏之後冇單 但如果有第二單要硬食否則55蚊冇埋
我理解有冇錯
首先啦你星期5 1900上線接1單($35+10trips)
1940繼續上線接多單($35+3trips)至2040
系統顯示螢光綠底貼士真係個客俾的

但因為本來2000-2100我未能預約 所以這部分時間係唔會有55蚊補底?(即係如果我報埋這段時間 拖到時段完結才完成此訂單會否有55補底?)
係會有補底(按比例計返)
(前提係你一定唔踢得單
1踢就冇80%以你今日單量做例子)
仲有前排先有傳聞話拖單會出警告email或會炒

咁應用上即係如果係目標只係想拎55蚊 應該接到第一單時要拒絕 搏之後冇單 但如果有第二單要硬食否則55蚊冇埋
咁每日都唔同單量
可以踢10接1一樣得只係冇補底
返得繁時都唔會 計較嗰少少補底啦
最緊要係出席率姐

超/高峰時段
星期1-5 12-2, 7-9
星期6-7 12-2, 6-9
冇記錯嘅話

btw咁複雜嘅問題就
drivers@deliveroo.hk
19:00-20:00 接左兩單,一共70蚊單錢,無補底。
20:00-20:40 系統無派過單俾你,所以無單錢,但你上線40分鐘,所以補底36.67
13蚊貼士係另計的。
上夠45分鐘先有得跟比例收補底
咁唔係你講果啲時段就冇保底?
而家無咗遲到呢樣嘢喇
on夠時間就得 我成日都遲一樣無扣數據
屌那星 又係on完無耐就踢人offline
無留意到又俾佢扣出席
今日deliveroo晚市生意好差
非繁時冇補底係咪渣都冇
係呀
咁咪衰過最低工資 我過兩日上office拎野加入
呢個時勢,食肆都可能收早,食客想落單都冇食肆做
你幾時申請的
明明眼見好多餐廳都關門都仲有好多點
兩個月前啲手腳慢到
太多人入......你做邊區
是咪上完Office搞掂先再入Apps揀區咁樣?
應該青衣荃灣
係 佢依加可以自由揀區
金毛肥仔話會嘆慢版,因舊人叫苦連天
孖單 其實人工仲低左 cls
我想問幾時出糧,用唔到即日出糧.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞