Deliveroo 步兵 38 之 有咩就問車務部

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
香港仔上石排灣
冇問題
不過要一單都冇1-2粒鐘唔係咁易
我舊制 人工計時間
所以冇單最好
仲未出糧
舊制被炒了
我都係,係咪10月開始全面趕盡舊制?
佢email話我唔接單,屌
以前踢幾單都冇事
而加踢三四單就炒
有踢單?
踢咗上山單,其他盡量都唔踢
大佬,派d車手上山單比步制,$15搵鬼同你上
今個星期中午繁時靜得好恐怖
以為個app壞撚咗
經過左今日我想話比大家知 如果你踢得太多單
佢極有可能計你臨時取消率而唔係出席率

12-13未試過得一張單
早兩日試咗
袋鼠蝕咗好多錢呀,點會唔炒舊制步兵
天水圍屯門步兵大災難
外賣平台Deliveroo公佈去年業績,收入按年增72%至5.84億美元(約45.8億元),但虧損也從去年同期2.44億美元增升至2.84億美元(約22億元)。
英國《衛報》報道,這間總部位於倫敦的公司表示,計劃在今年擴展至全英國250個城鎮。在收購了軟件設計和開發團隊Cultivate之後,計劃在愛丁堡創建了一個技術中心。並已在台灣及科威特的新市場上進行了大量投資,並與8萬家餐廳和6萬名車手合作。現時Deliveroo在全球13個市場的500個城鎮中營運,包括澳洲、比利時、法國、香港、意大利及新加坡等。
Deliveroo聯合創辦人兼行政總裁Will Shu 表示:「隨著越來越多的人希望將美味食品直接送到家中,Deliveroo越來越強大,並在我們的市場中不斷擴展。」
為了抵​​禦同行競爭,Deliveroo去年5月獲亞馬遜領投的5.75億美元融資,使其在6年內融資總額達到15億美元。此前有報導稱,亞馬遜曾多次試圖收購Deliveroo。Deliveroo今年也因競爭激烈退出了德國市場。
報道指,英國競爭與市場管理局(CMA)已令亞馬遜及Deliveroo暫停任何整合工作,以等待對潛在違反競爭規則的調查。7月,CMA對這兩家公司發佈了強制執行令,稱其「有合理理由懷疑」亞馬遜和Roofoods(以Deliveroo的名義進行交易)「已變得與眾不同」。
有分析指,近年來,外賣服務呈爆炸式增長,並同時允許當地餐廳與新市場對接。但這些公司大多仍處於巨額虧損,業務能否長期持續下去,在很大程度上仍不明朗。
今日唔好再封區啦!我地簽自僱自己承擔風險!
次次一有野就封區 送曬D客比西熊
連續兩晚熊爆到七彩 袋穀種
可能班人發覺袋郁啲就停所以唔嗌,今日都係食榖種,6-9得三單,仲要有張係貼堂單
客對袋已失信心 出面愈亂愈需要叫餐 偏偏無得叫 咪叫其他公司
餐廳開唔開 送遞員上唔上線 自行承擔風險 建議比送餐員自行決定上線與否 唔扣數據,用frank系統可以控制唔接太遠order 或出事AREA
下下封黨鐵就封區 十一果日好多區無事無幹都封 何必斷自己米路
連續三晚都穀種 熊爆單
冷靜少少,我以前做袋又係日諗埋d公司策略,點解袋鼠要咁做點解點解

因為袋鼠做高檔餐飲,個餐冇人送/送唔到要賠錢,得不償失
高條毛咩,區區最多人嗌咪又係譚仔、Mos burger果啲快餐,同意縮範圍甚至只係唔扣數據。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞