(認真一問)未夠18歲退學

274 回覆
0 Like 45 Dislike
而家讀緊sem1,極大機會今年之內10-11月退學

想知未夠18使唔使家長同意書?

【922攻略流出】
907加強版配合hkmap live
更「大局」交通測試,彩虹戰衣、影帝、機巴、塞鐵、嶄新突擊RB、私家車傾巢而出,裡應外合
+機場員工集體Call Sick
+雷達站/機場附近新搞作
+大量中港貨櫃司機加入物資支援!

更多攻略,陸續公布,敬請留意
讀what
Nursing
比心機讀書啦 唔係同班毅進仔有咩分別
邊間咩咁睇唔開 (雖然我都讀到覺得自己唔係好得掂
你12月生日
讀毅進算啦清
諗住retake rejupas?
當初放榜俾屋企逼我讀
浸大⋯讀到好辛苦
Ys所以使唔使parents consent...?
不了
出嚟做嘢再報其他課程
我都係啱啱先知Bu有Nursing
咁你啲同學點 有冇人同你一樣都咁辛苦 可以比你圍爐
就係無其他人都係自己鐘意而揀,讀得好享受⋯
我日日翻去好迷失⋯淨係一心諗住快啲走
我會⋯但如果要家長同意書,怕屋企人反對
反對都quit啦 唔好辛苦自己辛苦埋屋企人啊
暫時未認真傾過,唔知點開口有暗示過唔想再讀落去但佢哋反應好愕然⋯
怕佢哋唔肯簽同意書如果係唔使簽就擔心少一樣嘢
點解想quit?
有無諗過trans去自己真係鍾意嘅科呀??
無心讀完全無興趣,加上嗰陣放榜其實想揀科自己鐘意但high dip,結果屋企人就要我讀nursing因為係degree..諗住讀讀下會培養到興趣但真係勉強唔到

唔會再轉其他大學啦而家打算係退咗出嚟做嘢,下年報啲證書課程係自己有興趣⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞