知唔知點解的士司機 黃 多過 藍?

432 回覆
2742 Like 36 Dislike
黃還黃 大家係的士到都係唔好講咁多野 幾個月先有單安心偷食
Uber就可能黃
係咪黃多過藍就唔知
但屋企人都係的士佬就深黃
啲電台成日鳩噏
不專業批評專業
仲衰過cctvb
上次雨革幾多的士佬搞事

今次唔出聲主要都係佢地最憎既黑警
呢2個星期撘正4個大叔都好黃,全部都係講人話,忍不住傾到落車!
試過撞正的士佬聽緊19才子
佢笑到收唔到聲

不過感覺上都係藍居多
我都聽過的士司機係咁
不過鑑於而家啲藍絲廢老咁撚痴線
我上的士都唔敢同佢地講
條命係佢手
男朋友揸紅的
話不合作運動令佢多咗正價遠程單
講緊係可能上水去灣仔
所以根本冇影響
車行仲要減車租
八月五個日車行為咗安全叫佢哋唔好開工
但事後補返獎金畀佢哋
佢話唔鐘意車大陸人 跟標收都屌你收得貴
示威佢地唔使做,遊客小左又對佢地冇影響
比我都放心撐啦
agger
近排搭幾次的士,遇到都係黃
老豆冇屌過
上次和理飛2.0佢入左機場塞到仆街一句說話都冇講

仲話如果吉車出返去會執幾隻上車
其實渣住的士牌啲仆街先最阻人發達
知有啲阿叔唔渣的士就冇野撈 渣乾渣盡
之前有個紅的司機話佢個仔都有份出去
叫我都小心d

再之前612果日有個紅的司機話:
14年雨傘運動阻路 又話好難咩都反對政府
之後我慢慢同佢講612果日d狗癲左 好大件事
又話如果佢上司得罪人 比中共捉佢去中国 佢會點諗
嘗試教化佢 佢都好似有聽下我講
佢話: 係咩? 等我收工睇下片先
唔知佢之後有冇轉黃到
唔係個個的士佬都商台架,你試下聽RTHK D 風IN ,包你嘔血
利伸 有同我去過發夢
搭過一個唔開收音機 睇TVB News Live
直頭係弱智司機
係咪我好彩 我撞親嘅都黃到仆街

仲好撚落力屌支聯會同的士聯會,屌足成程
藍都有分深淺
成日發夢臨走都會上的士
司機仲屌班狗屌得仲甘
紅van佬好鍾意發國難財
過海去旺角收$50
有時d 司機都係睇人講人話見鬼講鬼話
睇你似咩人咪r 下水吹
搵食o者 同你一程車真係同你交心咩

btw我見過個巴士佬係cwb 為左接多d 人上車
停左係怡和街超過5分鐘都唔開車
只係為左接d 人過海比人番屋企
仲屌鳩d 廢佬唔識體諒人
香港地係有好人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞