知唔知點解的士司機 黃 多過 藍?

432 回覆
2742 Like 36 Dislike
我淨係知好多小巴佬都係藍
就算係黃
佢地呢行啲人本身心態都有第二啲問題 一毫都當一蚊
唔聽乘客支笛 行自己既路 黑面 態度差 短唔接 過海唔接 去邊要講左先再決定俾唔俾你上
利申未遇過 多數遇到既都只係一毫當一蚊咁計 呢樣我唔知其實係咪通行例黎啦反正我有需要都照搭 無所謂
但最重要既係 當有其他競爭者出黎個陣佢地又走出黎慢駛屌烏巴 呢啲心態絕對唔要得 如果佢地做得好既 有競爭係一件好事添
「利益論」咪係藍絲思維
朋友的士司機 , 有晚下雨俾黑犬查 , 落車好自然反應攞傘 , 黑犬立即揮棒叫佢停止 , 之後仲要在大雨中搜身 , 搜完仲問有無投訴 , 你係我朋友會點對依班PK?
啱呀
我之前搭的士
比個的士佬屌我甲由
呢個月搭多左的士 六個有三個聽881晴朗兩個聽903晴朗 一個擺明藍
聽得晴朗應該最盡都係淺藍掛
的士司機黃定藍
應該係睇車行
潮聯正仆街
噚晚搭的士個司機會做埋家長接放學
阿爸聲稱自己會載大陸同胞
騰駿的士係深黃
我搭開個幾個熟嘅全部都係黃,的士佬其實真係估你唔到 好多都係黃
我地點可以唔支持係美國既香港義士
https://lih.kg/1575249
DC9 = 黃
DC牌 holder/車行 = 藍
見手足話喺巴士望到隔離架的士個錶千幾蚊
當年搭過一次兜路的返歸
的士佬好多聽港台or 881 過日辰
笑咗
721當日發覺某巴士站頭個站長同三幾個司機都黃
之前喺金鐘搭的士,吹到呢場運動,
點知個的士佬仲黃過我
佢同我講啲示威者封路嗰陣生意不知幾好
啲人唔敢揸車去搭的士,又因為的士佬熟路況揸車唔會兜入封咗嘅路,
路面又冇車,不知幾好搵

我覺得我自己仲藍過個的士佬我係咁問佢真係對的事生意冇影響,佢話最好日日佔添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞