濕疹生落春袋

120 回覆
4 Like 0 Dislike
係絲打
我以我經驗 喪搽甘油 full住佢
我亦有聽過巴絲用死海鹽full都得 觀塘有得買
不過 我覺得你真係可以用鹽水消毒下個春袋 然後再搽嘢
再係頂唔順 去藥房買類固醇膏 同佢講濕疹膏重劑量啲嘅
因為我都有支 薄薄地搽好啦 唔好搽太多
止痕掂

絲打都係天生有濕疹?
有試過去藥房買d粉紅色細細包既消毒藥水消毒過
死海鹽係咪真係work,平時落海水都會周身紅晒
係保濕用?
唔敢搽類固醇係春袋有副作用

我係15歲個陣 嫲嫲煮左成碟蟹 屋企無人食自己一個對曬 咁就出事
可能死海鹽始終都係刺激皮膚 紅可能正常 你可能睇下舊post
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=LV&message=6394773

甘油係保濕滋潤 我平時唔加水直接搽 係辛苦啲但起碼第二日無咁痕

自己對晒d蟹,d蟹咁毒緊係啦
唔夠膽用死海鹽見有人話會仲嚴重左
點解搽甘油會辛苦

因為油淋淋同我搵保鮮紙保住full 會出水
屋企偏方
之前聽唔知邊個巴打講用檸檬, 話真菌怕酸 唔知得唔得
果啲係陰囊濕疹,我自己之前都飽受困擾。最緊要沖涼時沖涼液唔好掂到你個春袋,之後最好攞風筒吹下條j,尤其係d隙位,保證佢全乾先好著底褲,之後底褲質地要好,痕就要人手,真係忍唔住先去搽藥膏。
係咪生疥瘡 係就有排煩

無一粒粒
係絲打
我以我經驗 喪搽甘油 full住佢
我亦有聽過巴絲用死海鹽full都得 觀塘有得買
不過 我覺得你真係可以用鹽水消毒下個春袋 然後再搽嘢
再係頂唔順 去藥房買類固醇膏 同佢講濕疹膏重劑量啲嘅
因為我都有支 薄薄地搽好啦 唔好搽太多
止痕掂

絲打都係天生有濕疹?
有試過去藥房買d粉紅色細細包既消毒藥水消毒過
死海鹽係咪真係work,平時落海水都會周身紅晒
係保濕用?
唔敢搽類固醇係春袋有副作用

我係15歲個陣 嫲嫲煮左成碟蟹 屋企無人食自己一個對曬 咁就出事
可能死海鹽始終都係刺激皮膚 紅可能正常 你可能睇下舊post
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=LV&message=6394773

甘油係保濕滋潤 我平時唔加水直接搽 係辛苦啲但起碼第二日無咁痕

自己對晒d蟹,d蟹咁毒緊係啦
唔夠膽用死海鹽見有人話會仲嚴重左
點解搽甘油會辛苦

因為油淋淋同我搵保鮮紙保住full 會出水
屋企偏方

咁我用保鮮紙點包住個春袋
我平時濕疹一返發,就會用無比滴
「那」到飛起,但一定唔會再痕

方法就俾左,試唔試就自己決定

之前試過,之後個春袋有菌
原來無比滴個海綿頭好多菌
果啲係陰囊濕疹,我自己之前都飽受困擾。最緊要沖涼時沖涼液唔好掂到你個春袋,之後最好攞風筒吹下條j,尤其係d隙位,保證佢全乾先好著底褲,之後底褲質地要好,痕就要人手,真係忍唔住先去搽藥膏。

巴打而家點,打算轉着孖煙通

依家好轉好多,我真係受困擾幾年,之前晚晚臨訓都R到出血,第二日結焦,沖涼掂到水就“拿”到仆街嗌救命。
雖然明知好大獲,但都控制唔到自己咁係咁卒係咁R,越R越巢皮。
係近兩年的起心肝解決佢。依家雖然未完全斷尾,但都好咗好多,係可能四五日先痕一次咁,但都無當時咁劇烈,可以忍到既程度。
至少依家唔會影響生活。以前日頭做做下野會痕到忍唔到,搞到要得登去廁所R。
著裙囉
比佢一個乾爽既環境

但冬天唔通着短褲咩平時着開長牛仔褲

着瀨屎款jogger / sweat pants 好d?
全身冇生過濕疹,爽

濕疹有後天...運氣話黎就黎

依家好轉好多,我真係受困擾幾年,之前晚晚臨訓都R到出血,第二日結焦,沖涼掂到水就“拿”到仆街嗌救命。
雖然明知好大獲,但都控制唔到自己咁係咁卒係咁R,越R越巢皮。
係近兩年的起心肝解決佢。依家雖然未完全斷尾,但都好咗好多,係可能四五日先痕一次咁,但都無當時咁劇烈,可以忍到既程度。
至少依家唔會影響生活。以前日頭做做下野會痕到忍唔到,搞到要得登去廁所R。

而家唔單止春袋條丁都有少少好乾咁樣
幫人問

朋友佢生左幾年,當時睇過家庭同專科,都係俾藥膏搽,冇為意係類固醇,依家搽到個春袋左右兩截色,一邊正常,一邊紅(皮膚超薄)

每次沖完浪都用蛾羅納英

間中一次訓覺會不自覺r損(呢樣最無辜)

有試過帶手套訓但係都係會半夜自己除再r

另外屎忽都有呢個情況,又係夜晚就好痕,起身先知損晒
我幫你奶袋底 包止痕
保持乾爽 沖完涼徹底用毛巾整乾個度
唔好著緊身褲/底褲
搽下醫生開俾你既cream (maybe topical antibiotics)
唔好用手r 好多細菌係手

利申 小學護

會唔會用紙巾印好過毛巾
保持乾爽 沖完涼徹底用毛巾整乾個度
唔好著緊身褲/底褲
搽下醫生開俾你既cream (maybe topical antibiotics)
唔好用手r 好多細菌係手

利申 小學護

底褲影響好大!
我上年都係袋底出濕疹,用好多CREAM都係好完又出過
之後我立定心腸換晒D棉質底褲做麻質boxer,之後到而家都冇翻發過

我都一度以為自己中左椰菜花,仲去左衛生科睇
好在個醫生都話只係濕疹,所以嚴重就真係去睇醫生好
真係可以唔著底褲?
幫人問

朋友佢生左幾年,當時睇過家庭同專科,都係俾藥膏搽,冇為意係類固醇,依家搽到個春袋左右兩截色,一邊正常,一邊紅(皮膚超薄)

每次沖完浪都用蛾羅納英

間中一次訓覺會不自覺r損(呢樣最無辜)

有試過帶手套訓但係都係會半夜自己除再r

另外屎忽都有呢個情況,又係夜晚就好痕,起身先知損晒

咁你想問既問題係咩
我幫你奶袋底 包止痕

雖然好正,但我唔係hehe
真係可以唔著底褲?

你以為我講笑,今日真係無着底褲就出左成日街
你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞