濕疹生落春袋

120 回覆
4 Like 0 Dislike
其實搵嘢拿下佢 就會無咁痕 認真可一試 男人老狗就忍下痛啦

痛唔緊要,但我想醫好個春袋
全身冇生過濕疹,爽

你就好喇係咩感覺嫁
椰菜花黎架

好耐無用喇,邊到無啦啦野返黎
有錢就去睇醫生
冇錢就r損佢,之後搵張紙巾,濕d酒精,一野拍落去 ,熱熱地,一兩分鐘即止痕

我兩年前用左幾日酒精止痕,到宜家都未痕過

巴打係咪玩我嫁聽到feel到好痛

我認真 你真係試一次先,覺得痛咪轉其他方法,不過真係夜媽媽痕到訓唔到,用呢招最快止痕

屌你我試過用雙飛人已經痛不欲生跪係地下

用方法係咪係表面塗一塗?
每晚一次就斷到底?

要敷一排,濕張紙巾就ok,一定要忍到痛

睇醫生 醫士生叫唔好著牛仔褲
但係我最鍾意著

轉着束腳褲你估有無得諗
訓先聽日再推post
條撚都有
茶萬金油
係絲打
我以我經驗 喪搽甘油 full住佢
我亦有聽過巴絲用死海鹽full都得 觀塘有得買
不過 我覺得你真係可以用鹽水消毒下個春袋 然後再搽嘢
再係頂唔順 去藥房買類固醇膏 同佢講濕疹膏重劑量啲嘅
因為我都有支 薄薄地搽好啦 唔好搽太多
止痕掂
係絲打
止痕掂

上面d方法斷唔斷到尾?
係絲打
止痕掂

絲打都係天生有濕疹?
有試過去藥房買d粉紅色細細包既消毒藥水消毒過
死海鹽係咪真係work,平時落海水都會周身紅晒
甘油係保濕用?
唔敢搽類固醇係春袋有副作用
茶萬金油

萬金油治標唔治本喎
係絲打
止痕掂

上面d方法斷唔斷到尾?

斷唔斷到要睇你有無恆心 同肯唔肯介口 唔好食牛 芒果 濕重嘢
不過我靠類固醇膏 早晚搽 發病情況係比較低
我上年無發過 不過搽得多皮膚會越黎越薄
同埋類固醇用得多始終唔係太好
係絲打
止痕掂

絲打都係天生有濕疹?
係保濕用?

我係15歲個陣 嫲嫲煮左成碟蟹 屋企無人食自己一個對曬 咁就出事
可能死海鹽始終都係刺激皮膚 紅可能正常 你可能睇下舊post
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=LV&message=6394773

甘油係保濕滋潤 我平時唔加水直接搽 係辛苦啲但起碼第二日無咁痕
R其他位嘅濕疹都爽到升仙
生喺春袋嘅會唔會仲爽?
我都有
上個星期 係屋企用大陸既皮康王搽
暫時幾work
你可以試下睇醫生 呢個問題其實都常見

唔好r呀 好慘痛

巴打幾時開始有睇西醫?
係絲打
止痕掂

絲打都係天生有濕疹?
係保濕用?

我係15歲個陣 嫲嫲煮左成碟蟹 屋企無人食自己一個對曬 咁就出事
可能死海鹽始終都係刺激皮膚 紅可能正常 你可能睇下舊post
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=LV&message=6394773

甘油係保濕滋潤 我平時唔加水直接搽 係辛苦啲但起碼第二日無咁痕

自己對晒d蟹,d蟹咁毒緊係啦
唔夠膽用死海鹽見有人話會仲嚴重左
點解搽甘油會辛苦
有臭味似生癬 btw試下用雙飛人超work 沖完涼15分鐘後用雙飛人 痛20秒 1日唔痕
btw,而家聽左學護姐姐既說話無着底褲暫時好似無咁紅腫同痕
有臭味似生癬 btw試下用雙飛人超work 沖完涼15分鐘後用雙飛人 痛20秒 1日唔痕

無臭味呀,鳩味算唔算
次次沖完涼都勁痕唔知關唔關我用熱水沖涼事呢
係絲打
止痕掂

絲打都係天生有濕疹?
係保濕用?

自己對晒d蟹,d蟹咁毒緊係啦
唔夠膽用死海鹽見有人話會仲嚴重左
點解搽甘油會辛苦

仲有冇用過死海鹽既人分享下?
係咪生疥瘡 係就有排煩
全身冇生過濕疹,爽

你就好喇係咩感覺嫁

冇乜特別感覺,我反而想知生左係咩感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞