留意左好耐,香港人拖既gip都好撚貴

280 回覆
209 Like 16 Dislike
呢個年頭咩都可以用miles換
真係有錢坐私人飛機
後悔當年無買同vivienne westwood個crossover
而家同tiffany crossover果個都靚但一定好快污糟晒
純j英國文化同英倫風,同Goring Hotel合作嘅配色都好靚,好有taste

上一次合作係出米白色,裡裡外外配色都好靚,好British,但真係唔㩒污糟
Delsey x Minion嗰啲喼會唔會質料差過普通Delsey嗰啲 ???
呢d算啦 好都唔會好得去邊 都係差唔多
點解
點睇都無咁實用喎
會隨街拎嘢就方便
巴打提到嘅係pilot case最明顯優勢

過security拎電腦,或者boarding拎雜物、書、電腦出嚟,pilot case會方便好多,又唔需要瞓低隻喼打外,甚至將其他私人物品顯露於人前

如果純講容量,typical左右開合嘅model會稍大,除非真係靠cabin size luggage單獨或者輔助寄艙行李盡塞物品。喺前往機場以至到達目的地酒店前,其實都有唔少機會需要打開cabin size luggage拎嘢放嘢,如果隨身又會孭backpack、拎袋嘅,也許唔太需要呢個方便性。有時坐domestic flight查得好嚴,又身不由己唔可以拉個cabin size luggage加拎個袋

如果鍾意影相嘅,我認識有朋友會用pilot case拖啲器材穿梭景點,覺得方便又慳力

我用緊個白色喼每次返黎都要抹餐死,仲要唔係用普通清潔劑就得。
自卑先要人靠衣裝
狗兄所言甚是,敬仰敬仰
巴打識貨!
依兩年果D可以接受, 舊果D真係重, 最緊要係爛左都唔心痛
啱,記住去飲都著拖鞋背心
影張相扮自購
講真Rimowa鋁gip重到on99
真係為威威玩自己?

去過N次慕尼黑都想買個rimowa走
但唔通扔左自己個gip咩

慕尼黑舊城區果度買rimowa應該全球最平
行入去地產舖都係
佢開頭係唔信架

當全世界係咁你又跟......
lojel喺個gip面開拉鏈個隻款真係好正
Pierre cadet
想買個tumi carry on
但香港個價
1000? 深水埗買啦
rimowa買pc根本戇鳩
料薄 轆差 真係純賣branding
以前rimowa個牌就用雙面膠痴
hea到震
上某專幫航空公司整喼嘅公司睇下
成堆rimowa salsa air棟喺度待修
完全唔值個價
見到d人個salsa air掉到裂晒都仲繼續用 可必呢
一係買topas一係其他brand.
同埋你地講嗰d牌子好多款其實同一間頂級代工廠造 呢間廠都有幫其他細brand代工
所以識買平喼都有好野
利申1000蚊個喼用左10年
之後爛左拎左去換喼$699 再戰10年
例如咩細brand?
Rimowa膠喼比較薄身,唔係咁受到力,唔都被掟爆撞爆。爆咗又無得整,係好大問題
無印gip都好好推 又靜 粗用一流
例如上面有巴打講嘅mendoza
不過d款好突出 商務人士可能唔啱用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞