[長文] 整場運動個本質而家先岀現!

474 回覆
1300 Like 4 Dislike
願榮光歸香港
推!樓主講得啱,切入問題核心之餘同時比較入屋!
畢竟兄弟爬山,光譜不一,考慮到現時支持示威嘅普羅大眾唔一定支持“港獨”,將論述重新演繹並對準“中共非法奪取治權”乃合適做法,
避免兄弟間不必要擔憂或紛爭,亦較易取得共識。

集思廣益,香港人,加油!
再推!願榮光歸香港!
願榮光歸香港
高汁

從無失焦 而係大家嘅憧憬不斷昇華
我係香港人,就算香港既未來係點,我永永遠遠係香港人,我希望投胎都再做香港人,即使要同共狗敵對幾代,我仍然希望我會以香港人既身分再一次出去抗爭

光復香港,時代革命,願榮光歸香港
高質文一推
光復香港

願榮光歸香港
推 願榮光歸香港
幫推
"港獨"呢個term令太多人卻步 但其實成場運動以家轉化緊既方向就係...大家明既
點解香港會有黃藍 原因就係身份認同
當我覺得自己係香港人 就會覺得呢個政府唔理大多數民意 冇legitimacy
當我覺得自己係中國人 就會覺得反送中嘅人拖國家後腿 冇legitimacy
legitimacy嘅解釋可以睇wiki:https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%90%88%E6%B3%95%E6%80%A7

出師要有名
對外要同更多中間嘅人解釋點解要繼續抗爭
對內要搵一個令大家可以繼續撐落去嘅目的地
願榮光歸香港
願榮光歸香港
願榮光歸香港
香港人

終於見到一篇係fake news同傳聞以外有見解既post
願榮光歸香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞