[長文] 整場運動個本質而家先岀現!

474 回覆
1300 Like 4 Dislike
lcold war just started
黎緊條路可能要1年 5年 甚至10年
但我地香港人會繼續堅持住
因為我地冇退路!
願榮光歸於香港
有道理
同意!
更深層次問題,係香港人對價值認同執著,原來遠遠超過對基因認同。

簡單黎講,係幫理不幫親。如果我親兄弟姊妹,勸我做奴隸/豬棚待宰豬豬,我會登報同佢地脱離關係。
九萬名和理非參與民間問卷調查
https://lih.kg/1479864
仆你班傻鳩和理非你唔驚解放軍,驚燒國旗同埋激黝中共
雖然是在2019年8月11日至15日期間
講得好好 其實由大家所嗌既口號就可以睇見場運動既轉變
由六月頭嗌撤回、李家超下台 再去到黑警、獨立調查委員會 然後黎到五大訴求、缺一不可 光復香港、時代革命
黎到呢一刻大家都需要知道我地呢場仗最終既目標係去到邊個位 所以我地一定唔可以覺得迷茫、要繼續堅持啊!
願光榮歸香港
唔知推唔推得起
多d論述post釐清思路
願榮光歸香港
應該暫停圍狗屋,
全力痴牆做文宣,唔限定本身嘅連儂位置,
務求全街都係。

你哋自己諗吓,幾百人圍狗屋有用,
定幾百人每人痴30張文宣,
當你500x30,條街一晚就多15000張文宣。
仲要係every where,唔限喺連儂區。
運動要有新鮮感,你哋日日圍狗屋,大家都睇到悶。
而家要搵啲新野,重新吸引返大眾嘅attention 。
無論聽幾多次 一細啄D歌詞
D淚水就吱出黎 有無人係咁
推啊
好文

知好多人訓咗 大家起身個陣睇咗佢

抗黑警 抗暴政 爭取自由

五大訴求 缺一不可

光復香港 時代革命
其實行緊脫支條路㗎喇,返唔到轉頭,
大家問心,五大訴求真係終點?
未來一定係同中國越走越遠,
好多人而家只係刻意撳低呢種意識,
等緊一個契機再行前多一步。
//以往和理非唔偏向搵外國勢力幫手,依家幾十萬人出嚟遊行叫美國幫香港。以往勇武派唔偏向理會和理非感受,依家會反省點樣走慢啲比和理非跟上。大敵當前冇人有一條成功方程式,既然係咁唯有各有各做,用盡所有力量所有方法去contribute落件事到,先會製造到最大動能去推動成件事。//

True, 和理非勇武缺一不可,回頭望返發現香港人改變咗好多,多咗溫暖同人情味,要同支共鬥長命呀手足們
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞