[長文] 整場運動個本質而家先岀現!

474 回覆
1300 Like 4 Dislike
願榮光歸香港
願榮光歸香港
我願榮光。。。

講得好好
講得好好!一定要share開去
願榮光歸香港
個人覺得今日埋下嘅種可能需要一整代人嘅付出先會結果,好似台獨咁,但係我哋都要繼續,為咗我哋嘅下一代,唔可以愧對香港人呢一個字
唔好圍爐住啦,雖然聚集到二百萬人,但係仲有五百幾萬人未醒嫁,與其咁快講港獨,不如借呢二百萬人既力量將雙普選既概念普及到全港啦,當有三四百萬人都覺得必須有雙普選既時候,你再講港獨啦.如果唔係你只會令果二百萬人越行越少人嫁咋.
反送中,二百萬人上街都推唔翻,因為個政府唔係民選,根本唔洗向市民負責,只需要保住政權,推佢想推既野,所以會不惜一切去鎮壓.所以一再上街抗爭,就會發覺根本唔係警察或者司法有問題,而係個政權有問題,所以只有雙普選出黎既民選政府先可以避免同樣既問題再發生.警暴修條根本係其次,所以有左五大訴求,缺一不可.至於係一國兩制下既雙普選定係港獨下既雙普選,根本無太大分別,目標只係雙普選出黎既民選政府施政先會以民為本.如果乞求唔到一國兩制下既雙普選,咁咪尋求港獨下既雙普選囉.所以必須要有雙普選既醒覺.
少數人可以推翻個政府只有武裝起義,但係以香港既現況,成數好低,所以應該只可以靠民意,經濟等非武力手段逼佢跪.當然如果勇武真係覺得可以武力推到既話,舉腳讚成.
推 大家唔好迷惘!
講得幾好 將主權同治權分返開
當年中英聯合聲明制定既時候 英國都有提出過
可以比香港既主權中國 但要對香港繼續有治權
最後香港既主權治權都係97年送左中。。。
好文
我! 立即!留名
永不放棄

同以往一樣
中共屌你勾結外國勢力
結果原來勾結外國勢力就係成功嘅方法

中共屌你搞港獨
你不斷解釋自己唔係港獨
佢就不斷屈你係
原來佢就係想你不斷解釋然後不斷遠離港獨
最後就會發現正確方向原來係...
的確好早前有好多人都仲係覺得講到主權,治權既話題會得失國際同和理非既支持。
但係事實係五大訴求既終點必然係觸及主權,又或者咁講,五大訴求既出現正正係因為香港政制無自主權先至出現,而大家都不願被扣上港獨既帽子。
香港獨立或者退一步既港人治港,都係正面回應緊“送中”呢個副產品,而如果香港人唔realize爭取緊既普選其實係直接解決產生“送中”,其實係思想未走得到中游。咁當然呢一點係大部份人都知既fact。但大部份人仲係有個潔癖唔討論權力如何分配,例如推翻政府重組政府建立公平分配既體制,其實係浪費左呢次運動可以帶黎既政治動力。
我地要贏
義士先會成為義士
3個月以黎既付出先唔會付諸流水
留名慢慢睇
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞