黑警:講英文等於玩野

537 回覆
1401 Like 35 Dislike
毅進仔
左手邊果個,好似高級的,考試考乜?
你唔發覺4點鐘只要係外國記者,點追問條 MC 狗都唔會插嘴咩
佢話要接機,不過我唔知佢係到做乜野。快d 飛上去啦,係地下係接唔到機架
English is a useful tool when it comes to hk police
Be confident in yourself when speaking English! They can’t criticise us coz they suck at this
Can u speak in English?
毅進仔自卑心作祟 咪覺得人玩野囉
證明香港警察 低學歷 唔專業 無技能
完全overpaid
屌真係一唔笑狗都吠
香港邊條例唔俾講英文?
我覺得我廣東話唔好 我用英文先表達我意思 點解我講英文就係玩野?
いいや...広東語ができないので英語を喋るんだが?なんだよ学歴もねえデカ野郎のくせに調子を乗るな
黑警:我懷疑你支煙係攻擊性武器
選擇講咩語言唔係我地既人權黎既咩?毅進仔返去讀下書先啦
We are not a background ar
We are working ar
因為黑警英文太屎

【眾籌 Youtube 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/1558977
毅進仔等於冇學識
鬼佬可以直接拉去新屋嶺
憲法及《基本法》全文

第一章: 總則

第一條
香港特別行政區是中華人民共和國不可分離的部分。

第二條
全國人民代表大會授權香港特別行政區依照本法的規定實行高度自治,享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。

第三條
香港特別行政區的行政機關和立法機關由香港永久性居民依照本法有關規定組成。

第四條
香港特別行政區依法保障香港特別行政區居民和其他人的權利和自由。

第五條
香港特別行政區不實行社會主義制度和政策,保持原有的資本主義制度和生活方式,五十年不變。

第六條
香港特別行政區依法保護私有財產權。

第七條
香港特別行政區境內的土地和自然資源屬於國家所有,由香港特別行政區政府負責管理、使用、開發、出租或批給個人、法人或團體使用或開發,其收入全歸香港特別行政區政府支配。

第八條
香港原有法律,即普通法、衡平法、條例、附屬立法和習慣法,除同本法相抵觸或經香港特別行政區的立法機關作出修改者外,予以保留。

第九條
香港特別行政區的行政機關、立法機關和司法機關,除使用中文外,還可使用英文,英文也是正式語文。

第十條
香港特別行政區除懸掛中華人民共和國國旗和國徽外,還可使用香港特別行政區區旗和區徽。
香港特別行政區的區旗是五星花蕊的紫荊花紅旗。
香港特別行政區的區徽,中間是五星花蕊的紫荊花,周圍寫有“中華人民共和國香港特別行政區”和英文“香港”。

第十一條
根據中華人民共和國憲法第三十一條,香港特別行政區的制度和政策,包括社會、經濟制度,有關保障居民的基本權利和自由的制度,行政管理、立法和司法方面的制度,以及有關政策,均以本法的規定為依據。
香港特別行政區立法機關制定的任何法律,均不得同本法相抵觸。

哇 警察第時會唔會拉哂班人
原來而家真係警察治港 唔好話香港政府
仲惡過中共
佢地係咪無啲abc bbc朋友..
請賤種會員Persona5 回答

點解大陸人可以係街症, 公院迫人用普通話
但香港人講英文就係玩野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞